20.01.2022 |

Convocats el 38è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 26è Premi de poesia Màrius Torres

L’Ajuntament de Lleida i l'Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida obren fins al 10 de setembre del 2021 el termini per presentar treballs per optar al 38è Premi d’assaig Josep Vallverdú i al 26è Premi de poesia Màrius Torres
Es poden presentar originals fins al 10 de setembre del 2021.
Convocats el 38è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 26è Premi de poesia Màrius Torres

L’Ajuntament de Lleida i l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida obren fins al 10 de setembre del 2021 el termini per presentar treballs per optar al 38è Premi d’assaig Josep Vallverdú i al 26è Premi de poesia Màrius Torres.

El Premi Josep Vallverdú es convoca per a assaigs de tema lliure, escrits en llengua catalana i en qualsevol de les modalitats del gènere: assaig literari, sociològic, científic, biogràfic, filosòfic...

Pel que fa al Premi Màrius Torres, s’obre a poemaris de tema lliure en llengua catalana. Els originals hauran de ser inèdits i no han d’estar pendents de cap veredicte ni guardonats en altres certàmens literaris, totalment o parcialment.

Ja des de l’edició de l’any passat, la dotació del Premi Màrius Torres i Josep Vallverdú es van equiparar a 9.000 euros.

El veredicte dels jurats dels dos certàmens es farà públic el divendres 19 de novembre de 2020

Les bases es poden consultar als webs de les institucions convocants, l'Ajuntament de Lleida (Cultura) i l'Institut d'Estudis Ilerdencs (IEI).
En l’edició passada, dues dones van guanyar per primera vegada els Premis Literaris de Lleida. La valenciana Lourdes Toledo va ser la guardonada amb el 37è Premi d’assaig Josep Vallverdú i la barcelonina, establerta a les Borges Blanques, Meritxell Cucurella-Jorba, el 25è Premi de poesia Màrius Torres.

Convocats el 38è Premi d’assaig Josep Vallverdú i el 26è Premi de poesia Màrius Torres
comentaris