La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida proposa activitats per "vacunar-se contra la intolerància"

Ho fan amb motiu del 20 de juny, Dia Mundial de les Persones Refugiades

Vacuna't contra la intolerància
photo_camera Vacuna't contra la intolerància

La Coordinadora d'ONGD i aMS de Lleida organitza diverses activitats aquesta setmana al voltant del Dret a Migrar i per tal de desmuntar els discursos d'odi i la intolerància que amenacen la convivència i la pau.

Les activitats impulsades per l'Eix Migracions i Refugi es realitzaran fins al dia 20 de juny i tenen l'objectiu de donar a conèixer diferents punts de vista al voltant de les migracions, el refugi, l'asil i les persones refugiades

El programa compta amb les exposicions 'Humoràlia. Nòmades, migracions forçades', al Pati de la Paeria; i 'Una Mirada a la cara oculta del món', sobre els campaments de refugiats saharauís, a l'Ateneu Cooperatiu La Baula.

A més, amb les taules rodones i de debat 'Sàhara: El conflicte silenciat', que tindrà lloc el dijous 17 de juny online; 'Refugi i asil: el compte pendent d'Europa', el divendres 18 de juny a la Sala Jaume Magre de Lleida; la Jornada per la diversitat i la convivència, a l'avinguda Pearson, al llarg de tot el dissabte 19 de juny, com música en directe, exhibicions esportives, activitats per als infants i taula rodona-debat sobre l'acollida digna; i el diumenge 20 de juny, a la plaça Ricard Vinyes, una performance en suport al poble sahrauí.

Amb la idea de sumar i fer difusió de les activitats que tenen lloc arreu del territori, la Coordinadora també s'adhereix i dóna suport a la manifestació a Balaguer convocada pel diumenge 20 de juny per l'Associació Dona Pas, Associació Africana de Balaguer i Chabab Al Amal.

L'Eix Migracions i Refugi de la Coordi va néixer el 2019 partir de sumar esforços d'entitats de Ponent que treballen en l'àmbit de l'acollida de persones migrades i refugiades, i en la sensibilització per la convivència i contra el racisme

Comentaris