29.07.2021 |
Territoris.cat

Crema el sud de Catalunya

L'incendi que crema a la Ribera d'Ebre podria saltar a les Garrigues i Segrià
L'incendi que crema a la Ribera d'Ebre podria saltar a les Garrigues i Segrià - Bomberscat
Crema el sud de Catalunya

L'incendi de la Ribera d'Ebre ja crema 3.600 hectàrees i podria arribar a les 20.000. Així ho ha explicat el conseller d'Interior, Miquel Buch, que des de Vinebre, on els serveis d'emergència han muntat el centre de control, ha alertat que podria ser un dels pitjors incendis dels últims 20 anys.

Imatge del punt de la C-12, a Maials, tallada pels Mossos, amb tractors al fons treballant la terra per evitar que el foc pugui avançar, el 26 de juny del 2019. (Horitzontal)David Borrell, cap dels Bombers a la zona, ha explicat que el foc, que ha obligat a desallotjar desenes de masies disseminades en cinc zones dels diversos municipis afectats, té un perímetre de 128 quilòmetres. De fet, a banda dels diversos municipis de la Ribera d'Ebre (la Torre de l'Espanyol, Vinebre, la Palma d'Ebre i Flix), també ha afectat Maials. Hi ha una trentena de persones ateses als diferents llocs d'allotjament habilitats. A més, almenys ha afectat una granja, on tot el bestiar que hi havia ha mort calcinat. Més enllà d'això, fins al moment no ha calgut lamentar ferits.

Aquest matí s'espera que el vent torni a bufar amb força, i l'incendi tornaria a estar fora de la capacitat d'extinció. Per això preveu treballar molt fort tota la nit, això sí, sense el suport dels mitjans aeris, que no poden volar de fosc

L'incendi que crema a la Ribera d'Ebre podria saltar a les Garrigues i SegriàD'altra banda, Borrell s'ha mostrat molt preocupat pel fet que es preveu que l'onada de calor persisteixi els pròxims dies. El temor és que es pugui produir un incendi de característiques similars al de la Ribera d'Ebre. Amb els efectius que s'estan destinant a aquest, no hi ha capacitat per atendre un segon incendi de la mateixa magnitud, ha afirmat el cap dels Bombers.

A banda dels efectius dels Bombers, en l'incendi també hi treballen les Agrupacions de Defensa Forestal, els Mossos d'Esquadra, el SEM, Protecció Civil i les policies locals. A més, hi ha membres de l'exèrcit espanyol i del Ministeri d'Agricultura.

Crema el sud de Catalunya
comentaris