La Creu Roja ajuda a descarregar-se el certificat COVID a col·lectius vulnerables

L'organització ha activat dispositius de suport a diverses assemblees locals de Catalunya

Certificat COVID-19
photo_camera Certificat COVID-19

La Creu Roja, a petició del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha habilitat a diferents assemblees de tot Catalunya dispositius amb voluntariat de salut comunitària per ajudar la població vulnerable i amb dificultats digitals a accedir i descarregar-se el certificat COVID.

Aquest servei s'adreça a persones que pateixen bretxa digital i que es troben amb limitacions d'accés a la informació i als tràmits sanitaris per manca  de recursos tecnològics, capacitats digitals, xarxa social o familiar o tinguin barreres idiomàtiques

A la demarcació de Lleida, les persones interessades en aquest servei hauran de sol·licitar cita prèvia a l'oficina de Creu Roja més propera que compti amb aquest dispositiu i desplaçar-s'hi presencialment per dur a terme la descàrrega.

Les assemblees on aquest servei està disponible són la de Lleida, Segarra, Garrigues, Pallars Jussà i Pallars Sobirà.

Amb aquest acompanyament personalitzat, a més de donar suport als col·lectius que necessiten el document Covid però no saben com obtenir-lo, es vol contribuir a descongestionar els Centres d'Atenció Primària.

La Creu Roja aprofitarà també el tràmit per sensibilitzar els usuaris sobre les mesures de prevenció vigents, recordar-los que demanin cita per rebre la dosi següent de record i informar sobre vacunació infantil.

Igualment s'ajudarà les persones que pateixen incidències a l'hora de descarregar aquest document a tramitar-les pel canal pertinent

Comentaris