Creu Roja Lleida ha distribuït més de 275.000 quilos d’Ajuda Alimentària

Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19, les demandes d'ajuda alimentària a Creu Roja s'han triplicat
Preparació dels articles d'alimentació per les persones vulnerables ©CreuRoja
photo_camera Preparació dels articles d'alimentació per les persones vulnerables ©CreuRoja

Un total de trenta-quatre entitats de terres lleidatanes han fet possible que 11.157 persones vulnerables poguessin rebre una alimentació bàsica. Creu Roja, els va fer arribar 275.424 quilos d'aliments procedents del Programa 2021 d'Ajuda Alimentària a les persones més desfavorides, que es finança des del Fons d'Ajuda Europea, i el Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació.

La primera fase del programa va arrencar al mes de juny d'enguany amb una aportació de 148.135 quilos d'aliments que va arribar a 11.240 persones vulnerables de terres lleidatanes. Amb la fase que finalitza aquest divendres, Creu Roja haurà distribuït enguany un total de 423.559 quilos d'aliment. 

Els lots han inclòs articles, variats, nutritius, poc peribles, de fàcil transport i emmagatzematge, arròs, mongetes cuites, llet sencera UHT, tonyina en conserva, pasta alimentària, tomàquet fregit, galetes, macedònia de verdures, cacau soluble i potets infantils de fruita i de pollastre

Creu Roja col·labora en la distribució  del Programa d'Ajuda Alimentària

Iniciatives per assegurar l'accés a aliments i béns bàsics

A més d'aquest Programa d'Ajuda Alimentària FEAD, Creu Roja compta amb altres programes i projectes destinats a la cobertura de necessitats bàsiques, no només amb productes d'alimentació, sinó també amb altres productes de primera necessitat, com els d'higiene.

Les ajudes a les persones més vulnerables per a la cobertura de necessitats bàsiques com l'alimentació es duen a terme tant a través del lliurament de cistelles bàsiques d'aliments com de la dotació de targetes moneder que els permet canviar-les en diversos establiments comercials i que permet a les famílies adquirir varietat de productes d'alimentació per a accedir a una dieta més sana i equilibrada (aliments frescos, de temporada), aconseguint a més reduir l'impacte ambiental i una major eficiència en la gestió dels ajuts per a l'alimentació. 

Una part important d'aquestes intervencions s'aconsegueix gràcies a les donacions de moltes empreses que de forma solidària contribueixen a pal·liar la necessitat bàsica d'alimentació, i també és fonamental la col·laboració i coordinació amb institucions i administracions amb les quals s'han establert convenis de col·laboració per atendre aquesta important necessitat

Tota la tasca duta a terme en els programes i projectes es porta a terme gràcies a la imprescindible tasca desenvolupada per milers de persones voluntàries que també de manera solidària i compromesa s'involucren en la cobertura d'aquesta necessitat bàsica d'alimentació de persones i famílies vulnerables.

Durant l'últim any, a causa de l'impacte econòmic generat per la pandèmia de la COVID-19, les demandes d'ajuda alimentària a Creu Roja s'han triplicat.

Comentaris