La "cuina climàtica" arriba a 6 menjadors escolars de l’Urgell i la Noguera

Cuina Climàtica Quàlia
photo_camera Aquest concepte de cuina s'implementarà en aquests menjadors al llarg de l'any.

La cuina dels menjadors que gestiona Quàlia del Grup Alba, que dóna servei actualment a 6 menjadors escolars a l’Urgell i la Noguera, ha estat seleccionada per implementar aquest 2019 el concepte de cuina climàtica. La proposta ve de l’Associació Menjadors Ecològics, que ha seleccionat 27 cuines d’arreu de Catalunya per a implementar un concepte que vol promoure la dieta saludable, sostenible i respectuosa amb el medi ambient.

Així, els més de 500 infants usuaris dels menjadors escolars que gestiona el servei de projectes educatius Quàlia, es beneficiaran aquest any de la iniciativa, amb la qual s'anirà implementant als seus menús més aliments ecològics i de proximitat.

L'Associació Menjadors Ecològics ha escollit 27 cuines d'arreu dels tots els Països Catalans per iniciar aquest projecte i veure'n la resposta i l'impacte que té en els infants i en el medi ambient

Concretament, en el projecte s'han plantejat 3 fases, que correspondrien també als 3 compromisos principals de la cuina climàtica: reduir la proteïna animal al primer plat i potenciar el consum de verdures de temporada; servir la proteïna recomanada, no oferir repeticions i potenciar les guarnicions amb verdura cuita i crua; i per últim introduir progressivament la proteïna vegetal (cereals + llegums). 

Amb el projecte es promou el KM0, l’agricultura local i de temporada, tot respectant el cicle natural dels aliments

Un pas més cap a una alimentació i un consum conscient i responsable

Per Lluís Nadal, coordinador de Quàlia, la cuina climàtica és un pas més cap a un consum més conscient i responsable.

Cuina Climàtica Quàlia

Així, manifesta que participar en aquest projecte ens permetrà fer un treball de reflexió en relació a allò que mengem, d'on venen els productes dels menús que oferim, què s'ha necessitat per a elaborar aquells productes i quin impacte mediambiental ha tingut aquell procés, i per tant, quina influència té en el canvi climàtic del planeta. Aquesta idea va molt lligada als valors i compromís social de Quàlia i que volem també transmetre als infants.

"La cuina climàtica és un pas més cap a un consum més conscient i responsable"

Per a implantar aquest nou projecte als menjadors escolars, Quàlia comptarà amb el suport de Nani Moré i Carles Soler, experts reconeguts i fundadors de Menjadors Ecològics. El divendres 18 de gener a les 20.00h oferiran una xerrada divulgativa al restaurant El Gat sobre la cuina climàtica i donaran consells i receptes pràctiques a famílies i persones interessades en implantar aquesta manera de cuinar a casa seva.

Comentaris