Curs de l'IRTA sobre elaboració de formatges i cultura formatgera a Torre Marimon

La convocatòria arriba a la seva 37a edició i és una de les més completes pel que fa a tècniques d’elaboració

Curs_formatges_3 interior
photo_camera El professorat està format per investigadors, docents i professionals

El pròxim 30 de maig començarà una nova edició del curs de formatges de l’IRTA de Torre Marimon, convocatòria que arriba a la seva 37a edició i que es caracteritza per ser l’única del país que dóna a conèixer totes les tècniques que permeten elaborar els diversos tipus de formatge.formatge texte

El formatge és un producte fortament vinculat a la terra on es produeix. El clima o l’alimentació dels animals que produeixen la llet amb què es treballarà condicionen el resultat final i és per això que no es pot produir un Idiazabal a Albacete, o un Manxego a Navarra. No obstant això, sí que es poden conèixer les tècniques d’elaboració i fer pràctiques en la formatgeria per aconseguir formatges de coagulació enzimàtica frescos o tendres (el formatge tipus burgos, mató) i madurats (Manxego o el Serrat d’Ovella, per exemple), coagulacions làcties (rul·lo de cabra o el quark), i també llets fermentades (iogurt, probiòtics) i altres derivats làctics. 

A més del vessant més tècnica sobre elaboració de formatges, la higiene i la seguretat alimentària, el curs té com a objectiu donar una visió àmplia d’aquest món, des del punt de vista gastronòmic i sensorial fins a l’activitat econòmica que pot generar el sector, el disseny d’una formatgeria o les possibilitats de l’agroturisme alimentari. El professorat està format per investigadors, docents i professionals i inclou visites a formatgeries.

Comentaris