24 al 31 de juliol

El Dansàneu presenta les primeres actuacions de l'edició de 2022

Jon Maya, Tarta Relena i l'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya, les primeres confirmacions que formaran part del cartell del Festival de Cultures del Pirineu 

Presentació de l'edició 2022 de Dansàneu.
photo_camera Presentació de l'edició 2022 de Dansàneu.

La 31a edició del Festival de Cultures del Pirineu, el Dansàneu, fa les seves primeres passes malgrat les incerteses que planteja la pandèmia.

Aquest dimarts, el Consell Cultural de les Valls d'Àneu ha presentat la imatge de l'edició de 2022, que ha estat guardonat amb el Premi Nacional de Cultura.

Es tracta d'una fotografia original d'Ana Amorós i Lewis Blakely realitzada per al projecte pirinenc L'Arbre Humà de l'acordionista de Ribera de Cardós Roser Gabriel i Pla

La presentació del cartell s'ha acompanyat de l'avançament d'algunes primeres actuacions ja confirmades per a l'edició de l'estiu de 2022.

En aquest sentit, la directora del Dansàneu, Rut Martínez, ha donat a conèixer tres primeres propostes com són l'espectacle inaugural previst per al diumenge 24 de juliol a dos quarts de vuit del vespre al Prat de Rinau, un espai natural magnífic situat a Esterri d'Àneu.

Obrirà el festival l'actuació de l'OMAC, l'Orquestra de músiques d'arrel de Catalunya, amb l'espectacle Trencadís que ja va obrir la darrera edició de la Fira Mediterrània de Manresa, amb la qual el Dansàneu manté una relació de treball en xarxa estable. Trencadís és un espectacle de nova creació signat pel jove compositor olotí Daniel López a partir de poesia post-contemporània en llengua catalana.

A banda d'aquesta actuació, també s'ha presentat el concert de les Tarta Relena, el grup de folk i electrònica que integren Marta Torrella i Helena Ros i que està tenint un èxit molt notable a recer de la gira de presentació del seu darrer disc, Fiat Lux. El duet vocal portarà els timbres de les seves veus, buscant sempre la complexitat en la senzillesa i la màxima expressió amb l'ús del mínim d'elements possibles, a Sant Maria d'Àneu, a Escalarre (La Guingueta d'Àneu) el dimarts 26 de juliol a dos quarts d'onze de la nit.

La tercera proposta avançada pels responsables del Dansàneu és precisament l'espectacle de cloenda que s'ha encarregat al ballarí i coreògraf basc Jon Maya, un dels noms propis de la dansa tradicional del moment i que ha convertit la seva multipremiada companyia, Kukai Dantza, en una referència a nivell europeu. L'actuació tindrà lloc el diumenge 31 de juliol al centre espiritual de les Valls d'Àneu, a Santa Maria.

Les entrades per als tres espectacles ja confirmats es posaran a la venda aquest mateix dimecres, 29 de desembre, amb preus que van dels 18 als 20 euros i descomptes de més del 30% per a la compra anticipada (i del 50% per als socis i sòcies del Consell Cultural de les Valls d'Àneu)

Comentaris