Debat al voltant de l'aplicació de les energies renovables a Ponent

Sis entitats lleidatanes impulsen unes jornades que analitzaran com ha de ser el model de transició energètica respectuós amb el territori per fer front a l’emergència climàtica 

Plaques solars
photo_camera Plaques solars

Amb el títol 'El model d’energies renovables a Ponent. On estem i on anem?', l’Ateneu Popular de Ponent, l’Assoc. Lleida per la Unesco, Ponent Coopera, la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, Òmnium Cultural i Farmamundi organitzen unes jornades amb la finalitat de debatre el present i el futur de les energies renovables a Ponent.

Les 7 jornades es repartiranen el calendari els dies 30 d’octubre, 20 i 27 de novembre, 1 i 11 de desembre

L’objectiu de d'aquesta trobada és poder fer una radiografia de l’actual sistema energètic basat en el consum de recursos fòssils, gestionat per criteris lucratius i que genera alts índexs de població en situació de pobresa energètica; així com per visibilitzar les alternatives existents i en construcció des de l’economia social i solidària.

Ara que fa tot just una setmana des de que el president Aragonès i la consellera Jordà van presentar el full de ruta per accelerar la transició energètica a Catalunya, les entitats impulsores consideren que és un “bon moment perquè la societat civil s’impliqui en la definició d’un nou model energètic verd, just, democràtic i sostenible amb el màxim benefici per les persones, el planeta i la vida”.

El nou decret de renovables serà un dels temes importants de debat

A més, l’inici de les jornades coincidirà amb la Setmana Europea de l’Energia Sostenible i la cimera pel clima COP26 de Glasgow organitzada per l'ONU en què 126 països més la Unió Europea han d'assumir acords i compromisos per lluitar contra l'escalfament global.

Cartell energies renovables

Comentaris