Desarticulada una organització que robava a l'interior de camions a àrees de servei de Lleida

Agents de la Guárdia Civil gtranslladena un dels detinguts
photo_camera Agents de la Guárdia Civil gtranslladena un dels detinguts

La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització criminal que es dedica a robar a l'interior de camions estacionats a àrees de servei. 11 persones han estat detingudes i una investigada acusades d'almenys 37 robatoris a l'interior de camions de gran tonatge a àrees de servei de l'A-2 i l'AP-2 en el seu pas per Osca, Saragossa i Lleida.

El material recuperat per la Guàrdnia CivilEls detinguts residien a Barcelona i traslladaven el material robat a una nau d'un polígon industrial de Rubí per a la seva venda posterior. Se'ls imputen delictes de pertinença a organització criminal, robatori amb força i falsificació documental.

Els suposats autors dels fets, que són 11 homes d'entre 20 i 42 anys i veïns de Barcelona, Terrassa i Santa Coloma de Gramanet, utilitzaven els seus vehicles per fer els robatoris i sostreien furgonetes comercials per carregar el material robat. Canviàvem la matrícula de les furgonetes per no ser detectats als controls de peatges de les autopistes.

Disposaven d'un taller amb les eines necessàries per fer fabricar i col·locar matrícules

Premsa de falsificació de plaques de vehiclesEls detinguts sortien de Barcelona per l'A-2 i l'AP-2. Un cop localitzaven els camions estacionats, trencaven les lones per comprovar la càrrega que transportaven, efectuaven el robatori de manera ràpida i el carregaven a la seva furgoneta o turisme. 

Durant els registres, la Guàrdia Civil ha intervingut 25 telèfons mòbil, televisors, petits electrodomèstics, perfums, ulleres de sol, calçat, roba i complements de diferents marques, entre d'altres. També s'ha requisat material utilitzat per fer robatoris i matrícules de cotxe, quatre vehicles i més de 9.000 euros en metàl·lic. 

Comentaris