Desenes de pagesos tallen l'A-2 i fan talls intermitents a l'AP-2 a Soses

Els manifestants han accedit a l'autopista a peu després que els Mossos els impedissin passar amb els tractors
Un dispositiu dels Mossos impedeix als pagesos accedir a l'AP-2 a l'altura de Soses - Foto: Ignasi Gómez
photo_camera Un dispositiu dels Mossos impedeix als pagesos accedir a l'AP-2 a l'altura de Soses - Foto: Ignasi Gómez

Aquest matí, des de quarts de nou, un grup de pagesos ha interromput la circulació a l'A-2 a Soses. Els manifestants, que han començat una marxa lenta amb tractors des d'Alcarràs, han arribat fins a l'enllaç de l'A-2 amb l'AP-2, on inicialment han intentat accedir a l'autopista per tallar-la. No obstant això, han trobat resistència per part dels Mossos d'Esquadra, que han bloquejat l'accés. Aleshores, han decidit continuar a peu per un camí secundari fins aconseguir entrar a l'autopista. Acordant amb els Mossos, els pagesos han començat a fer talls intermitents en direcció a Saragossa, provocant retencions considerables.

En reacció, Jordi Larios, un dels portaveus dels manifestants, ha expressat la seva frustració pel que considera un tracte injust. Larios ha denunciat que tenien el permís necessari per bloquejar les dues vies i ha criticat el Govern per posar obstacles a la seva protesta. Amb un to de desafiament, ha advertit que la paciència té un límit i que podria arribar el moment en què els necessitin i no hi seran. A més, ha destacat la ironia del Govern, que, segons ell, sempre demana l'ajuda dels pagesos en situacions d'emergència, però ara no els permet manifestar-se. Ha conclòs afirmant que, com tots, també ells tenen un límit de tolerància.

A més de l'A-2, els talls de carretera han afectat altres vies de la demarcació. Segons el Servei Català de Trànsit, l'A-22 entre Lleida i Almacelles, la C-14 entre Ciutadilla i Verdú i l'N-240 a Torregrossa i a Almacelles també han vist afectada la seva circulació a causa de les mobilitzacions dels pagesos.

Comentaris