Detecten una malaltia intestinal crònica i diverses úlceres al raper empresonat Pablo Hasél

L'entorn de l'artista retreu a la Generalitat que hagin calgut vuit mesos de "pressió" perquè a les proves mèdiques no hi hagués policia

El raper Pablo Hasél, a punt d'entrar al vehicle dels Mossos d'Esquadra després de ser detingut el 16 de febrer del 2021 (horitzontal)
photo_camera El raper Pablo Hasél, a punt d'entrar al vehicle dels Mossos d'Esquadra després de ser detingut el 16 de febrer del 2021 (horitzontal)

Pablo Hasél té una malaltia intestinal crònica i diverses úlceres a diferents parts de l'estómac que s'han anat desenvolupat des de la seva entrada a presó. Així ho indica l'entorn de l'artista en un comunicat, on també explica que els metges que li han fet les proves han "confirmat" que la situació mèdica del cantant ha "empitjorat a causa d'haver passat pràcticament un any sense diagnòstic i, en conseqüència, sense cap mena de tractament". En aquest sentit, el comunicat explica que han calgut vuit mesos de "pressió" de les organitzacions que li donen suport perquè Hasél es pogués fer les proves mèdiques sense presència policial. Les entitats acusen el Govern de ser "directament responsable" del "mal estat de salut" del cantant.

El cantant pateix problemes estomacals des de fa prop d'un any i els metges van recomanar una colonoscòpia i una gastroscòpia "com a condició indispensable" per fer un diagnòstic adequat

Segons l'entorn de l'artista, durant tots aquests mesos la Generalitat ha "impedit" que es pogués fer les proves sense presència policial, "vulnerant així flagrantment el seu dret a tenir una consulta mèdica reservada".

Finalment, ahir es va traslladar Hasél de la presó de Lleida on compleix condemna a l'Hospital Penitenciari de Terrassa, amb "l'excusa" que, en ser penitenciari, es podrien fer les proves sense presència policial.

Ahir al matí, però, indica el comunicat, es va anunciar a Hasél que finalment les proves les hi farien a l'Hospital de Terrassa, un centre hospitalari comú. Les proves es van fer sense policia, fet que "demostra que no hi havia cap raó de seguretat ni protocol·lària que impedís que això hagués pogut succeir així, fa vuit mesos, a l'Hospital de Lleida".

L'impediment, afegeixen les entitats, ha estat "clarament per continuar amb l'escarni a què s'ha afegit el Govern d'ERC contra Pablo Hasél, com a bons gossos falders del govern espanyol"

 

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement