25.10.2021 |
Territoris.cat

Detenen dues persones per cultivar marihuana en una nau de l'Horta de Lleida

Imatge de les plantes cultivades en una nau a l'Horta de Lleida 1
Imatge de les plantes cultivades en una nau a l'Horta de Lleida
Detenen dues persones per cultivar marihuana en una nau de l'Horta de Lleida

Els Mossos d'Esquadra van detenir divendres passat dos homes de 33 i 51 anys, el primer veí de Tamarit de Llitera i nacionalitat espanyola, i el segon veí de Lleida i nacionalitat colombiana, per cultivar marihuana en una nau de l'Horta de Lleida. Des de finals de l'any passat els veïns de la Partida Plana del Bisbe patien talls intermitents de llum i van alertar a la companyia distribuïdora per la incidència.

En tenir coneixement dels fets, els mossos van fer una recerca per la zona, ja que els talls podrien venir causats per un consum fraudulent com pot ser el cultiu interior de marihuana. La plantació es va localitzar en una nau aparentment sense activitat. Els agents hi van trobar 622 plantes en creixement i 579 en producció.

Durant la investigació que va fer la policia al lloc de la nau, es va poder detectar unes persones que portaven material per cultivar marihuana com ara adob i sacs de substrat vegetal. Després d'uns dies de seguiments, els agents van reunir la informació suficient per culminar la investigació. Finalment, a darrera hora de divendres, els mossos van detenir dues persones quan arribaven al lloc i obrien el cadenat de la nau.

Al fons de l'edifici hi van localitzar dues estructures metàl·liques que conformaven una sèrie de zones separades per realitzar el cultiu per etapes. Estaven equipades amb il·luminació artificial, climatització i un sistema de reg i adobat automatitzat amb 6 dipòsits de 1.000 litres. La instal·lació estava composta per 82 llums de 600 watts amb els seus transformadors i estava connectada directament a la xarxa elèctrica, cosa que explicava les incidències detectades.

El sistema facilitava el cultiu autònom amb molt poca inversió per part dels responsables i potencialment permetia fins a cinc collites anuals. Els detinguts van passar diumenge a disposició judicial.

Detenen dues persones per cultivar marihuana en una nau de l'Horta de Lleida
comentaris