Detenen una parella a Saragossa per elaborar i vendre pizzes clandestines

Els detinguts, un any es van distribuir més de 12.000 quilos de producte il·legal en una cinquantena d'establiments de 22 províncies
Una de les pizzes clandestines que distribuïen des de Zuara
photo_camera Una de les pizzes clandestines que distribuïen des de Zuara

El Servei de Protecció de la Natura de la Guàrdia Civil va detenir el 10 de febrer a Zuara (Saragossa) una parella acusada d'elaborar a casa seva i distribuir pizzes clandestines en establiments de tot l'Estat, entre ells a Lleida, Barcelona, i Girona. Es tracta d'un home de quaranta-sis anys, G.P.S., i una dona de 45, C. E. C., de nacionalitat argentina i veïns de Zuara. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública i un altre contra la Hisenda Pública i la Seguretat Social.

Els detinguts comercialitzaven les pizzes per Internet i es calcula que en un any van distribuir més de 12.000 quilos de producte il·legal en una cinquantena d'establiments de 22 províncies

Una de les pizzes clandestines ja preparada que distribuïen els dos detinguts a Zuara. Imatge del 12 de febrer de 2020. (Horitzontal)La investigació de la Guàrdia Civil va detectar que els detinguts comercialitzaven les pizzes per Internet i a través del telèfon mòbil i que no tenien cap documentació que acredités l'origen autoritzat del producte. També es va comprovar que en l'elaboració de les pizzes tampoc no complien les condicions higièniques requerides i que, per tant, aquesta activitat podia suposar un risc per a la salut pública. Finalment, després de les gestions fetes amb la subdirecció provincial de Salut Pública de Saragossa i l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), es va esbrinar que no existia cap empresa inscrita al Registre Sanitari a Zuara.

Els agents del Seprona van aconseguir identificar la dona titular de l'habitatge des d'on s'elaboraven i venien les pizzes i van comprovar que el seu marit constava com a director comercial del negoci il·legal.

També es va poder determinar que en un any s'havien distribuït més de 12.000 quilos de pizzes clandestines a una cinquantena d'establiments de 22 províncies espanyoles en transports que no reunien les condicions necessàries, ja que no eren vehicles frigorífics

L'espai on elaboraven les pizzes clandestines a ZuaraEls afectats són restaurants, càterings, hotels, pizzeries, càmpings, piscines, empreses d'organització d'esdeveniments i particulars.

Durant el registre domiciliari, el 6 de febrer, els agents van trobar un forn de grans dimensions, una màquina per amassar, dues taules de treball, dues envasadores al buit, dos congeladors, quatre frigorífics, nombrosos rotllos d'etiquetatge, safates, material per a l'elaboració de pizzes, bosses d'envasat de pizzes, bosses isotèrmiques per al transport, matèria primera i equips electrònics i informàtics.

De moment, la policia ha pogut constatar que els detinguts van enviar aquest producte a establiments d'Alacant, Astúries, Almeria, Barcelona, Burgos, Cadis, Castelló, Girona, Guadalajara, Osca, Jaén, Lleida, Madrid, Màlaga, Múrcia, Navarra, Salamanca, Sòria, Terol, València, Zamora i Saragossa.

comentaris