Detenen al president de la Diputació Joan Reñé en una operació contra la corrupció

Joan Reñé, president de la Diputació i alcalde de Fondarella 1
photo_camera Joan Reñé, president de la Diputació i alcalde de Fondarella

El president de la Diputació de Lleida, i alcalde de Fondarella, Joan Reñé, ha estat detingut aquest dimarts en una operació contra la corrupció. Fonts dels Mossos d'Esquadra confirmen que estan executant una operació anticorrupció a l'ens provincial, que ha començat a les 8 hores i que es preveuen detencions. També s'estan escorcollant altres edificis a la demarcació de Lleida.

Segons fonts de la investigació, també haurien estat detinguts diversos alts càrrecs de l'administració provincial i responsables d'empreses investigades. Entre ells hi ha els gerents de M J Gruas, que són pare i fill. S'estan portant a terme una desena d'escorcolls, entre ells un al Palau de la Diputació, un altre a la seu del Patronat de Turisme i un altre a la seu de Carreteres de la Generalitat a Lleida. Reñé es troba ara mateix a dins del Palau de la Diputació.

L'operació, dirigida pel jutjat número 1 de Lleida, hauria esclatat després de quatre anys d'investigació per part de la fiscalia provincial.

Els investigadors tenen indicis que Reñé i la número dos a la Diputació haurien cobrat durant anys nombroses comissions il·legals en metàl·lic (de fins a 11.000 euros) a canvi d'adjudicacions públiques a empreses investigades

Imatge de la planta depuradora de FondarellaLa investigació es va iniciar en 2014 amb l'obertura d'unes diligències de recerca per part de la Fiscalia després d'una denúncia que alertava del presumpte pagament per part de la constructora catalana M i J Gruas d'una comissió al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé. Un dels socis de l'empresa va treure a relluir els suposats pagaments en efectiu realitzats a canvi de l'adjudicació el març del 2010, a través de la UTE Depurpla 2, del manteniment durant 15 anys de sis depuradores a la comarca del Pla d'Urgell, Fondarella, Linyola, Bell-lloc, Barbens-Ivars d'Urgell, Bellvís i Juneda-Torregrossa.

comentaris