29.06.2022 |
Territoris.cat

Detingut a la Pobla de Cérvoles per enaltir accions terroristes dirigides a grups d'estrangers

Es tracta de la primera investigació policial a nivell de l'Estat espanyol vinculada al supremacisme blanc

Arxiu dels Mossos d'Equadra
Detingut a la Pobla de Cérvoles per enaltir accions terroristes dirigides a grups d'estrangers

Agents del cos de Mossos d'Esquadra han detingut dos homes, de nacionalitat espanyola i de 30 anys, com a presumptes autors dels delictes d'incitació a l'odi contra diferents col·lectius d'estrangers i per enaltiment del terrorisme racista.

Les detencions van tenir lloc el passat 11 de setembre, en el marc d'un dispositiu dut a terme en col·laboració amb la Guàrdia Civil a la Pobla de Cérvoles (les Garrigues) i a Campello (Alacant).

Es tracta de la primera investigació policial a nivell de l'Estat espanyol vinculada al supremacisme blanc

Els detinguts gestionaven diversos perfils a llocs web i a diferents canals de missatgeria instantània. En aquests perfils es dedicaven a difondre missatges de contingut racista contra altres col·lectius per raó de la seva raça, origen, creences, manifestacions polítiques, sexe i/o orientació sexual.

Igualment publicaven missatges on s'enaltien terroristes com ara Brenton Tarrant, l'autor de l'assassinat racista de 51 persones a Christchurch (Nova Zelanda) el 15 de març de 2019, i s'incitava a cometre nous atacs similars contra persones d'altres races.

Amb l'objectiu de crear una 'comunitat blanca' aïllada i autosuficient, els dos detinguts van viure durant uns mesos en dues cases aïllades a la localitat de la Pobla de Cérvoles (Les Garrigues) on ara s'ha detingut a un d'ells. En aquest sentit, s'investiga també la intenció d'aquestes dues persones d'aconseguir armes.

La investigació es va  iniciar a mitjans del 2019, quan es va localitzar a internet un document a mode de guia programàtica que tenia molts elements en comú amb altres escrits fets per terroristes vinculats al supremacisme blanc

Les detencions es van precipitar el passat dia 11 de setembre ja que un dels investigats pretenia subministrar substàncies químiques per inhibir la voluntat a una dona amb l'objectiu de mantenir-hi relacions sexuals.

Els dos joves han quedat en llibertat amb càrrecs, amb l'obligació d'anar a signar al jutjat de manera quinzenal i amb la retirada del passaport
d'un d'ells ja que disposa de doble nacionalitat espanyola/americana.

La investigació continua oberta sota la tutela del jutjat d'Instrucció número 4 de Lleida i no es descarten més detencions

Detingut a la Pobla de Cérvoles per enaltir accions terroristes dirigides a grups d'estrangers
comentaris