L'exposició LA PORTADA /// 80 anys de La Mañana: 80 anys de Lleida es podrà visitar a l'IEI

Imatge d'arxiu d'activitats promogudes per l'IEI
photo_camera Exposició LA PORTADA 80 anys de La Mañana 80 anys de Lleida es podrà visitar a l'IEI

El 20 de desembre d’aquest 2018, el diari LA MAÑANA compleix 80 anys de la seva fundació, una fita que converteix el diari degà de les Terres de Lleida en una de les principals fonts d’informació sobre l’evolució de la societat lleidatana de les darreres dècades. La història recent de Lleida es pot explicar a través de les pàgines del diari –especialment les portades més rellevants donades les informacions transcendents que narraven– essent per tant en si mateixes un document que ens aporta una visió global de l’evolució de les nostres comarques.

InauguracioExposicio_LaPortada_80anysPer aquest motiu, l’Institut d’Estudis Ilerdencs –que acull l’hemeroteca més nodrida de Lleida– és el marc de l’exposició LA PORTADA /// 80 anys de La Mañana: 80 anys de Lleida, una mostra de les principals portades del diari d’aquestes 8 dècades, que igualment són reflex de com les mateixes tecnologies de la informació han anat variant, des de la composició en plom, la introducció de les linotípies, l’off-set i l’actual digitalització de tots els processos de difusió.

L’exposició, que es mantindrà oberta al públic a la Sala Montsuar II fins al 27 de gener de 2019, la complerta material de la redacció que preserva l’Arxiu Històric de Lleida, on s’ha llegat bona part del fons històric del diari. Els assistents, a més, podran endur-se un pessic d’aquesta història a través d’una edició, en paper premsa, d’una selecció de les portades més significatives de la vida dels lleidatans.

comentaris