27.11.2022 |
Territoris.cat

La Diputació aporta un respir a les finances de les entitats del tercer sector

President d'ALLEM, Joan Ramon Saura, i la presidenta Rosa Maria Perelló
President d'ALLEM, Joan Ramon Saura, i la presidenta Rosa Maria Perelló
La Diputació aporta un respir a les finances de les entitats del tercer sector

La Diputació de Lleida ha donat un relatiu respir a les entitats del tercer sector, amb el compromís de doblar les aportacions que l'ens provincial fa a aquestes entitats. La presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló s'ha reunit amb el president de la Federació ALLEM, Joan Ramon Saura, de la que en formen part 17 entitats lleidatanes que es dediquen a la prestació de serveis de suport per a les persones amb discapacitat. Perelló ha comunicat al representant de les entitats del tercer sector, que la corporació provincial té previst doblar l'aportació que fa a les entitats.

Perelló ha recollit la preocupació que nombroses entitats d'aquest sector havien manifestat en els darrers temps per la manca de finançament que patien, un fet que limitava greument la seva capacitat de fer activitats, en especial en els Centres Especials de Treball (CET) que ocupen al voltant de 650 persones a la demarcació de Lleida

En l'actualitat, la Diputació aporta 85.000 euros que es destinen directament a les tasques o activitats que programen les entitats associades a ALLEM, més 75.000 euros que s'utilitzen per tasques directament relacionades amb la federació d'entitats. Precisament, la quantitat destinada a les entitats es doblarà, passant de 85.000 euros a 170.000 euros, i es mantindran els 75.000 euros a ALLEM, arribant a un total de 245.000 euros.

La col·laboració entre la Diputació i ALLEM es renova de forma anual des de l'any 2008 quan es va signar el primer conveni

Centre Especial de Treball d'ACUDAM a Vila-sanaLes 17 entitats que formen part de la federació d'associacions són l'Associació Alba, Associació Talma-Servei suport a les persones, Aspros, Associació de discapacitats d'Aran, L'Olivera, Aspamis, L'Estel, Ilersis, Sant Joan de Déu, La Torxa, ACUDAM, Plançó, Associació Pro Minusvàlids de Solsona i comarca, Integra Pirineus, Creu Blanca-Llar Santa Anna, Institut Municipal d'Ocupació Salvador Seguí, i Associació Pro Minusvàlids psíquics de l'Alt Urgell. Aquestes estitats, organitzen activitats que van des del suport terapèutic, activitats físiques adaptades, equinoteràpia, psiquiatria o integració laboral, així com a Centres Especials de Treball.

Concentracio Federació ALLEM a LleidaAquesta decisió referma la línia marcada ja el passat mes de desembre per l'actual corporació, presidida per Rosa M. Perelló quan, amb motiu de la trobada de Nadal amb els mitjans de comunicació, va explicar que la Diputació destina més de 25 milions d'euros a polítiques de benestar que van destinades a tres àmbits bàsics com la salut pública, l'atenció social als més desafavorits, i l'àmbit escolar.

La Diputació aporta un respir a les finances de les entitats del tercer sector
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement