28.02.2020 |
Territoris.cat

La Diputació de Lleida augmenta la inversió en el benestar de les persones

Concentració de la Federació ALLEM a Lleida.
Concentració de la Federació ALLEM a Lleida.
La Diputació de Lleida augmenta la inversió en el benestar de les persones

El passat 31 de gener, la Federació ALLEM va convocar una concentració multitudinària a Lleida, amb més d'un miler de participants de totes les entitats de la Federació i Salut Mental Catalunya - Terres de Lleida per exigir respostes i solucions urgents als governs. La pujada del Salari Mínim Interprofessional suposava una despesa anual d'1,5 milions d'euros a les entitats de Lleida, una xifra a la que, asseguraven, no podien fer front els Centres Especials de Treball, malgrat consideraven la mesura positiva. Reclamaven així una partida extraordinària que permetés suportar el cop i evitar la pèrdua dels llocs de treball. Al febrer, la presidenta de la Diputació, Rosa Maria Perelló, es va comprometre al febrer a doblar les aportacions que l'ens provincial fa a aquestes entitats, després de recollir la preocupació que nombroses entitats d'aquest sector havien manifestat en els darrers temps per la manca de finançament que patien.

Finalment, doncs, la Diputació de Lleida destinarà 245.000 euros a la Federació ALLEM–Agrupació Lleidatana d’Entitats de suport a persones amb discapacitat, respecte als 160.000 euros de l'any passat. Així es va aprovar en el ple celebrat el passat dijous a la Diputació, per subvencionar despeses de prestació de serveis per a les persones amb discapacitat realitzades per entitats membres d’aquesta Federació; un relatiu respir a les entitats del tercer sector, amb el compromís de doblar les aportacions que l'ens provincial fa a aquestes entitats. En el mateix ple, també es va aprovar el conveni de col·laboració amb la Fundació Social Sant Ignasi de Loiola, per impulsar el Programa ARRELS–Reducció de Danys, per a les anualitats 2019 a 2022, que suposa un ajut total de 60.000 euros

Les 17 entitats que formen part de la federació d’associacions i que es beneficiaran d’aquest increment pressupostari són l’Associació Alba, Associació Talma-Servei suport a les persones, Aspros, Associació de discapacitats d’Aran, L’Olivera, Aspamis, L’Estel, Ilersis, Sant Joan de Déu, La Torxa, ACUDAM, Plançó, Associació Pro Minusvàlids de Solsona i comarca, Integra Pirineus, Creu Blanca-Llar Santa Anna, Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí i Associació Pro Minusvàlids psíquics de l’Alt Urgell. Totes elles organitzen activitats que van des del suport terapèutic, activitats físiques adaptades, equinoteràpia, psiquiatria o integració laboral, entre altres.

També s'ha aprovat el conveni amb el Consell Comarcal del Segrià pel que fa al suport al servei de menjador i el servei de transport de les Escoles Especials de la Diputació de Lleida corresponent als cursos escolars 2019/2020 i 2020/2021, que suposa una despesa plurianual de 72.127,04 euros

300.000 euros pel Campionat de Piragüisme

En en mateix ple es va aprovar un conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i el Parc del Segre per a la celebració del Campionat del Món de Descens Sprint i Eslàlom 2019 a la Seu d’Urgell, que tindrà lloc entre els dies 25 i 29 de setembre, per un import total de 306.418 euros, per a l’execució de les obres de condicionament dels espais i canals que han d’acollir la competició.

Col·laboracions amb l'Institut Municipal de Progrés i Cultura de Balaguer per a fires

En la sessió també es va aprovar un conveni de col·laboració entre la Diputació de Lleida i l’lnstitut Municipal de Progrés i Cultura (IMPIC) de Balaguer, per a la realització d’activitats firals, any 2019, per un valor de 70.000 euros. 

Comentarios