La Diputació de Lleida signa un prèstec de 10 milions d'euros per donar suport als Ajuntaments

Joan Talarn ha explicat que la pretensió de la Diputació de Lleida és que el Pla d'Inversions per a Ens Locals es pugui fer efectiu arran de l'aprovació en el proper Ple de les bases i de l'assignació econòmica a cada ens local.
Joan Talarn signa l'operació amb Cajamar
photo_camera Joan Talarn signa l'operació amb Cajamar

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha signat aquest dilluns un préstec de 10 milions d'euros amb l'entitat Cajamar Caja Rural, una quantitat que l'ens provincial destinarà al Pla d'Inversions per a Ens Locals que s'aprovarà al proper Ple del mes de setembre, i que té com a finalitat ajudar les entitats locals en l'execució d'inversions als seus municipis i, al mateix temps, impulsar l'economia productiva del territori.

Cajamar ha estat l'entitat escollida d'entre cinc diferents entitats bancàries a les quals la Diputació de Lleida va demanar oferta, per ser la que ha proposat millors condicions.

La signatura s'ha dut a terme aquest dilluns per tenir-ne disponibilitat tan aviat com es pugui per poder aprovar el nou Pla d'inversions. Joan Talarn ha explicat que la pretensió de la Diputació de Lleida és que el Pla d'Inversions per a Ens Locals es pugui fer efectiu arran de l'aprovació en el proper Ple de les bases i de l'assignació econòmica a cada ens local. Seguint el mateix criteri com s'ha fet fins ara en la resta de plans, la voluntat de la Diputació de Lleida és que el repartiment d'aquests diners sigui equitatiu, seguint factors de discriminació positiva per lluitar contra el despoblament i l'envelliment dels municipis i eliminant els ajuts discrecionals.

Comentaris