La Diputació rebutja qualsevol mètode de tractament de purins que empri la incineració

L'equip de Govern de la Diputació reclama l'alliberament dels presos polítics i rebutja la inhabilitació de Torra
Cartells en la bancada del grup d'ERC a la Diputació de Lleida
photo_camera Cartells en la bancada del grup d'ERC a la Diputació de Lleida

La sessió Plenària de la Diputació de Lleida que és celebrar aquest dijous, va donar suport a la moció del grup d'En Comú Podem (ECP), que expressava el rebuig a qualsevol mètode de purins que empri qualsevol sistema d'incineració de residus o de combustibles derivats. El document també insta el Govern a establir una moratòria a nous projectes d'incineració de residus i a totes les autoritzacions d'ampliacions de qualsevol activitat industrial que incineri residus o combustibles derivats de residus.

Joan Talarn, va reclamar l'alliberament immediat d'Oriol Junqueras i de la resta de presos polítics,La proposta dels Comuns es va aprovar amb els vots favorables d'ECP i ERC i les abstencions del PSC, UA i Cs, mentre que el grup de JxCat va rebutjar la proposta.

La moció també manifesta la preocupació de la Diputació de Lleida per l'emergència climàtica i l'escalfament global, així com el suport a la lluita contra el canvi climàtic el rebuig a la incineració de residus, punt que ha rebut l'aval de tots els grups, exceptuant l'abstenció del PSC i UA

En la defensa de la moció, la diputada d'ECP, Elena Ferre, s'ha referit a qualsevol sistema que empri la incineració, com el que preveu la planta de Nova Tracjusa de Juneda. Els promotors d'aquest projecte, però, defensen que la planta tractarà els purins amb l'energia que obtingui de la gasificació de combustibles derivats de residus (CDR), un sistema que no consideren incineració.

El diputat de JxCat, Ramon Cònsola, s'ha mostrat favorable a estudiar i buscar alternatives per gestionar les dejeccions ramaderes però ha rebutjat el fet de prohibir sistemes que permetin el tractament de purins, com pot ser el cas de la incineració de residus o derivats

El grup d'En Comú Podem a la Diputació de LLeidaEl president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, va reclamar l'alliberament immediat d'Oriol Junqueras i de la resta de presos polítics, així com la nul·litat del judici contra els líders independentistes, que ha qualificat de procés polític contra les persones i les idees. Així ho ha dit Talarn després que el TJUE hagi fet pública la sentència en què reconeix la immunitat del president d'ERC.

El Ple de la diputació ha expressat el rebuig de la institució a qualsevol mètode de tractament de purins que empri qualsevol sistema d'incineració de residus o de combustibles derivats.

comentaris