19.01.2022 |

La DO Costers del Segre guanya un 93% de vinya ecològica

Aquesta indicació geogràfica lleidatana disposa d'un total de 4.082 ha inscrites

Fotografia: DO Costers del Segre
Fotografia: DO Costers del Segre
La DO Costers del Segre guanya un 93% de vinya ecològica

La viticultura lleidatana avança amb pas ferm cap a la producció ecològica amb un augment del 93% durant el 2020. Així ho expliquen les dades del Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE).

La demarcació de la DO Costers del Segre ha passat a comptabilitzar 2.146 hectàrees de vinya ecològica en el darrer exercici, mentre que les dades de 2019 eren de 1.109 hectàrees.

Actualment, la DO Costers del Segre disposa d'un total de 4.082 ha inscrites

Als darrers deu anys la vinya ecològica en Lleida s'ha multiplicat per deu, si es té en compte que en 2010 el CCPAE només hi tenia registrades 206 ha.

Tomàs Cusiné, president de la DO, considera que aquesta dada "constata l'aposta dels viticultors i elaboradors lleidatans per fer uns vins de qualitat amb el màxim respecte pel medi ambient".

La DO Costers del Segre és pionera en la implantació d'un Programa de Sostenibilitat propi que facilita la millora voluntària i constant dels cellers participants en matèria de sostenibilitat més enllà del producte final. I amb especial incidència en els processos de consum energètic (petjada de carboni) i respecte a la natura (fauna i medi ambient) que no regula les normatives de producció ecològica.

La DO Costers del Segre guanya un 93% de vinya ecològica
comentaris