28.07.2021 |

La DO Costers del Segre recull 15,7 milions de quilos de raïm

El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, destaca l’alta qualitat del raïm obtingut en la verema 2020, tot i la significativa reducció de producció pel míldiu, fong que ha afectat de forma desigual a les diferents subzones
Arxiu, verema  en les finques de la DO Costers del Segre
Arxiu, verema en les finques de la DO Costers del Segre
La DO Costers del Segre recull 15,7 milions de quilos de raïm

Els productors de la Denominació d’Origen Costers del Segre han veremat enguany 15,7 milions quilos de raïm, un 30% menys respecte a les produccions habituals com la del 2018 (22,6 milions de quilos), i un 11% per sota de l’any passat, que també va ser baixa (17,6 milions de quilos).

El president de la DO Costers del Segre, Tomàs Cusiné, destaca l’alta qualitat del raïm obtingut en la verema 2020, tot i la significativa reducció de producció pel míldiu, fong que ha afectat de forma desigual a les diferents subzones.

Cusiné remarca la gran complexitat d’aquesta verema pel míldiu però també per la pandèmia de la COVID-19 i la difícil situació econòmica dels cellers derivada pels tancaments i restriccions al sector de l’hostaleria

Imatge de Tomàs Cusiné mostrant una ampolla de vi de la finca de VilosellEl president de la DO Costers del Segre s’ha mostrat confiat en l’agilitat dels cellers lleidatans per adaptar-se a aquesta situació d’incertesa, i ha reiterat l’aposta de la DO lleidatana per ajudar i incrementar la promoció dels seus cellers. El departament tècnic de la DO Costers del Segre destaca que l’afectació del fong ha estat desigual en les diferents subzones. Les abundants pluges registrades durant aquest 2020 han facilitat la propagació d’aquest fong que ataca la vinya i que ha estat especialment cruent en les explotacions basades en l’agricultura ecològica.

Un cep afectat pel míldiuEn el cas de Costers del Segre, la plaga ha minvat la producció sense disminuir la qualitat del raïm finalment veremat. Pel que fa a les varietats amb major producció, dins la DO Costers del Segre, la Cabernet Sauvignon ha representat el 22% de la verema, mentre que la Ull de Llebre i la Garnatxa Negra, són el 13% i 10% de la producció, respectivament. La Syrah es consolida com la quarta varietat negra amb un 10% de la collita total. 

La DO Costers del Segre recull 15,7 milions de quilos de raïm
comentaris