21.01.2022 |
Territoris.cat

Dolors Comes i Jordi Garreta, premis Horta de Lleida 2021

El guardó reconeix la trajectòria de promoció i desenvolupament de l'Horta de Lleida i la innovació en l'activitat agrària dels guanyadors

Imatge de l'Horta de Lleida 1
Imatge de l'Horta de Lleida.
Dolors Comes i Jordi Garreta, premis Horta de Lleida 2021

El jurat dels premis Horta de Lleida 2021, presidit per l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha decidit atorgar el Premi al reconeixement de la trajectòria de promoció i desenvolupament de l'Horta de Lleida a Dolors Comes i el Premi a la Innovació en l'activitat agrària a Jordi Garreta. En l'edició d'aquest any també s'ha volgut fer una menció especial per a Elvira Forcada, en reconeixement a la seva trajectòria vinculada a l'Horta de Lleida.

La distinció que aquest any ha recaigut en Dolors Comes (pagesa de professió i veïna de la Partida de Granyena) valora la seva implicació i dedicació continuada i perseverant en la defensa i promoció dels valors, activitats i productes de l'horta. Dolors Comes va fundar l'Associació de Veïns de la Partida de Granyena i fa 20 anys que es troba al capdavant de l'entitat. Des de l'associació, es vetlla per les necessitats i interessos dels veïns i veïnes de la partida i del conjunt de l'Horta. Comes ha format part de la junta directiva de la FAVLL i és la secretària de la comissió de l'Horta de la FAVLL.

Jordi Garreta ha estat el guardonat de l'edició 2021 dels Premis Horta en la categoria Innovació en l'activitat agrària a l'Horta de Lleida. El jurat ha valorat la seva tasca per millorar la cadena de valor incorporant nous productes tenint en compte la sostenibilitat i la continuïtat de l'explotació agrària. Garreta ha donat continuïtat a la tasca agrícola que ja desenvolupava la seva família obrint noves vies de negoci per mitjà de la producció ecològica.

I seguint les bases del concurs, el jurat ha decidit atorgar aquest any una menció especial per a la sra. Elvira Forcada Espachs, en reconeixement a la seva trajectòria vinculada a l'Horta i les activitats alternatives a les tradicionals que ha implantat en l'empresa familiar.

Formen part del jurat Premis Horta l'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, el regidor de Mobilitat, Vialitat, Trànsit i Horta, Joan Ramon Castro, el director de l'ETSEA, Jordi Graell, Joan Ramon Gonzàlez, de l'Associació dels Amics de la Seu Vella, Marc Vives, president de l'Associació Cultural i Recreativa els Pagesos , el president de la Comissió de l'Horta de la FAVLL, Francesc Montardit i els premiats en l'edició 2020, Dolors Sansa (premi Innovació en l'activitat agrària) i Josep Maria Aragonés ( premi per la Promoció i Trajectòria). La primera edició dels premis Horta va tenir lloc l'any 2017.

Dolors Comes i Jordi Garreta, premis Horta de Lleida 2021
comentaris