07.03.2021 |
Territoris.cat

Lleida reivindica la igualtat entre homes i dones i la fi de la violència amb dues manifestacions

Les marxes convocades per Marea Lila i la Coordinadora 8M, on s'hi han adherit l'històric Grup de Dones Lleida, el col·lectiu OFNI i el Women Defend Rojava, han aplegat unes 2.500 persones
La manifestació feminista del 2020 a Lleida, convocada per Marea Lila
La manifestació feminista del 8M a Lleida, convocada per Marea Lila
Lleida reivindica la igualtat entre homes i dones i la fi de la violència amb dues manifestacions

Els carrers de Lleida es van tornar a tenyir de lila amb motiu del Dia Internacional de la Dona. Segons la Guàrdia Urbana, unes 2.500 persones van participar en les dues manifestacions que, per segon any consecutiu, es van celebrar aquest diumenge a la tarda a Lleida, a conseqüència de la falta d'acord entre les entitats convocants.

La manifestació feminista del 8M a Lleida convocada per la Coordinadora 8MLa manifestació més multitudinària va ser la que ha convocat Marea Lila i a la qual van donar suport els sindicats majoritaris UGT i CCOO i diferents entitats feministes. Segons la Guàrdia Urbana va reunir 1.500 persones mentre que l'organització ho ha xifrat en 4.000. Va començar passades les sis de la tarda a la plaça Ricard Vinyes i va transcórrer per la rambla d'Aragó, avinguda Catalunya, Blondel i va finalitzar a la plaça Sant Joan. Allí es van dur a terme els parlaments, que van anar a càrrec de jugadores de l'AEM Lleida, i també es va comptar amb l'actuació musical d'Eva Ruiz, entre altres.

Cartells reivindicatius en la manifestació feminista del 8M a LleidaMitja hora més tard va començar a caminar la segona manifestació, convocada per la Coordinadora 8M. Va sortir de la plaça 8 de març fent el mateix recorregut que la primera marxa, amb la diferència que aquesta va finalitzar davant l'Ajuntament de Lleida, a escassos metres de la plaça Sant Joan. En aquest cas, la manifestació va aplegar un miler de participants, segons la Guàrdia Urbana. A la manifestació s'hi van adherir l'històric Grup de Dones Lleida, els col·lectius OFNI i Women Defend Rojava Lleida, entre altres, que van participar en els parlaments.

La manifestació del 8M a Lleida convocada per Marea LilaLa marxa de Marea Lila va estar encapçalada amb una pancarta que duia el lema Juntes i diverses per una vida digna. En canvi, a la de la Coordinadora 8M s'hi van veure dues pancartes, una que ha reclamat fins que valgui la pena viure combatem juntes el patriarcat construïm present feminista i una altra amb el lema ens volem vives i lliures.

A les dues marxes, que van transcórrer en un ambient festiu i molt reivindicatiu, s'hi van veure desenes de pancartes contra la violència masclista i a favor de la lluita feminista.

Van sentir-se crits de 'volem ser lliures i viure sense por,' 'els carrers seran de les dones', 'si ens toquen a una, ens toquen a totes' i 'visca visca, visca, la lluita feminista', entre altres

En motiu del Dia Internacional de les Dones, la capital del Segrià ha organitzat durant tot el mes un seguit d'activitats que la Paeria ha recollit en un programa unitari d'actes. Del 27 de febrer fins el 27 de març, s'han programat 75 actes de 50 entitats, mentre que l'any passat es van portar a terme 59 accions, impulsades per 44 entitats.

Lleida reivindica la igualtat entre homes i dones i la fi de la violència amb dues manifestacions
comentaris