Quatre lleidatans s'incorporen al govern Aragonès com a alts càrrecs

Alba Balcells, Joan Maria Piqué, Josefina Valls, i Xavier Baiget, les persones que es mantindran a l’ombra, però que seran clau per fer funcionar els engranatges de Palau

Alba Balcells i Joan Maria Piqué Fernández @Territoriscat
photo_camera Alba Balcells i Joan Maria Piqué @Territoriscat

Alba Balcells, Joan Maria Piqué, Josefina Valls, i Xavier Baiget són els quatre alts càrrecs de la demarcació de Lleida que s’uneixen al ‘sottogoverno’ de Pere Aragonès, les peces que es mantenen a l’ombra però que són clau per fer funcionar els engranatges de Palau.

Nascut a Lleida l’any 1976, Joan Maria Piqué Fernández serà el director general d’Anàlisi i Planificació Estratègica de l’Acció Exterior, sota les ordres de la consellera Victòria Alsina. Llicenciat en Periodisme per la Universitat de Navarra, ha estat assessor en projectes de comunicació del conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, i cap de l’Oficina de Comunicació del conseller Miquel Buch al Departament d’Interior. També va ser coordinador de comunicació internacional al Departament de Presidència del Govern del president Quim Torra i director del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Públiques “EugeniXammar” al Govern del president Carles Puigdemont.

El Pla d’Urgell també hi tindrà empremta amb Alba Balcells, nascuda a Linyola el 1986, que serà la directora de l’Institut Català de la Vinya i el Vi. És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració (UPF) i té un màster en Participació i Polítiques Locals (UAB) i amb els certificats ‘Wine & SpiritEducation Trust’ (WSET). Com a cap de l’Oficina de Relacions Institucionals i amb el Parlament del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, ha participat en l’elaboració i concreció d’esmenes en les lleis de la Vitivinicultura (2/2020), dels Espais agraris (3/2019) i del Malbaratament alimentari (Llei 3/2020). De la seva trajectòria també destaca que ha estat professora de Secundària, primera tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Linyola i portaveu de grup al Consell Comarcal del Pla d’Urgell.

Les altres dues persones que ocuparan càrrecs a Govern són de la Noguera. Una d’elles és Josefina Valls, nascuda a Cabanabona l’any 1960, que serà directora de serveis del Departament de Salut. Llicenciada en Dret per la Universitat de Barcelona i amb un postgrau en assessoria fiscal i curs d’Estratègia i lideratge per a la Gestió Pública, és funcionària del Cos Superior de la Generalitat de Catalunya i ha desenvolupat la seva trajectòria professional en diferents departaments. Ha estat directora de Serveis del Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge i directora de Serveis del Departament de Presidència.

Finalment, Xavier Baiget Cantons (germà de l’exconseller d’Empresa, Jordi Baiget), de Balaguer, serà el director de serveis del Departament de Drets Socials. És llicenciat en Filosofia i Lletres i durant els períodes 2008 -2010 i 2018 fins a l’actualitat, ha estat cap del Servei de Suport Tècnic i Informació de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària del Departament de Treball.

Comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement