Els Agents Rurals intervenen 1.214 ocells protegits preparats per a la comercialització il·lícita

Moment de l'actuació contra el tràfic d'espècies protegides
photo_camera Moment de l'actuació contra el tràfic d'espècies protegides

Membres del cos d’Agents  Rurals van dur a terme la matinada de divendres una actuació contra la tinença i tràfic d’espècies protegides que ha permès intervenir un total de 1.214 ocells de les espècies cadernera, verdum, pinsà i passerell.

Arran de la investigació prèvia, els Agents Rurals tenien coneixement que una furgoneta procedent d’Andalusia podia estar traslladant a Catalunya una gran quantitat de fringíl·lids per a la seva comercialització il·lícita, motiu pel qual, van establir un control policial al pas de l’àrea de peatge de Martorell de l’autopista AP7, on, finalment, van poder aturar dit vehicle.

Caixes amb els ocells intervingutses va comprovar que no disposaven de cap autorització per al transport d’aquests animals, ni cap document que acredités la legal tinença i procedència lícita dels ocells, ja que la documentació mostrada que era falsa.

Les persones identificades van intentar emparar la tinença i el transport dels ocells mitjançant la presentació de suposats documents de la Junta d’Andalusia que es va comprovar com a falsificats

Així mateix, de la documentació intervinguda es desprèn que  aquestes persones haurien efectuat tres viatges previs a l’actual havent transportat juntament amb els intervinguts la passada nit, més de 4.000 ocells.

El preu d’aquests ocells al mercat il·legal és d’uns 30 euros per exemplar, es calcula que el valor al mercat negre per aquests individus seria d’uns 120.000 euros

Els ocells intervinguts per espècies son 900 caderneres, 37 passerells, 43 pinsans i 234 verdums. De tots els ocells recuperats, 15 han aparegut morts per efectes de les condicions deficients del transports. La resta d’ ocells intervinguts han estat traslladats a un Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Departament de Territori i Sostenibilitat per passar una revisió veterinària i iniciar la seva reintroducció al medi natural.

Comentaris