Els educadors socials reclamen una millora "urgent" de les condicions laborals i de la seguretat a la feina

Després que un home amenacés a punta de pistola una treballadora social i un vigilant d'un CRAE de Lleida

El Col·legi d'Educadores i Educadors Socials de Catalunya (CEESC) ha reclamat a les administracions la revisió "exhaustiva" de les seves condicions laborals i l'augment "urgent" de la seguretat a la feina després que un home amenacés a punta de pistola una treballadora social i un vigilant d'un Centre Residencial d'Acció Educativa (CRAE) de Lleida per endur-se'n el seu fill. En un comunicat, el CEESC diu que els fets són "profundament alarmants" i que posen novament de manifest que s'han de prendre "mesures immediates" per garantir la seguretat dels treballadors i dels infants, que estan tutelats per la DGAIA. Afegeixen que el 85% dels professionals de l'àmbit de la infància hauria patit algun tipus de violència, segons un estudi.

El CEESC ha mostrat el seu suport a l'educadora social implicada, al conjunt de la comunitat educativa i als diferents professionals involucrats en l'incident de Lleida. Han denunciat que aquest episodi no només ha posat en perill la seguretat d'una de les educadores socials del centre i d'un vigilant, sinó també la dels mateixos infants tutelats per la Direcció General d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència (DGAIA).

Indiquen que "no és el primer cas d’aquestes característiques" en dispositius residencials "ni l'única manifestació de violència" que han de patir educadores i educadors socials. De fet, han avançat que el 85,54% dels professionals de l'àmbit d'infància haurien patit algun tipus de violència, segons l'estudi que estan fent juntament amb altres entitats.

També han recordat que les dades de l'Informe sobre la situació professional i laboral als diferents centres i recursos del sistema de protecció a la infància i l'adolescència de Catalunya (2019) apunten que el 58% dels professionals d'aquest àmbit han estat de baixa en algun moment, dels quals el 16% ho ha estat per motiu d'estrès, depressió o ansietat i un 14% per haver patit una agressió a la feina.

Comentaris