09.12.2021 |

Els hospitals lleidatans estrenen nous equipaments de raigs X

Els nous aparells de l'Arnau de Vilanova, Santa Maria i l’atenció primària de Lleida reduiran el temps de les exploracions, la dosi de radiació rebuda pel pacient i augmentaran la qualitat de les imatges

Nou TAC d'Oncologia Radioteràpica i del servei de Radiodiagnòstic de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.
Nou TAC d'Oncologia Radioteràpica i del servei de Radiodiagnòstic de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida.
Els hospitals lleidatans estrenen nous equipaments de raigs X

La Direcció Clínica Territorial de Diagnòstic per la Imatge i Medicina Nuclear de Lleida ha dut a terme l’adquisició de nous equipaments de raigs X que han permès una millora en el diagnòstic i el servei que s’ofereix als pacients que s’han de sotmetre a aquest tipus de proves.

L’Hospital Universitari Arnau de Vilanova disposa de tres nous aparells de TAC, ubicats al servei de Radiodiagnòstic, a l’Institut de Diagnòstic per la Imatge (IDI) i al servei d’Oncologia Radioteràpica

El nou equipament ha suposat la renovació de tota una sala de tomografia computada, amb un aparell de TAC d’última generació que permet aconseguir imatges de gran qualitat i nitidesa, disminueix el temps de les exploracions i la dosi de radiació rebuda pel pacient.

Per la seva banda, l’IDI també ha adquirit un TAC d’última generació que augmenta la qualitat de les imatges amb un programari intuïtiu i de fàcil maneig.

El tercer TAC, ubicat al servei d’Oncologia Radioteràpica, està pensat i dissenyat específicament per als tractaments de radioteràpia. S’utilitza per portar a terme TAC de planificació, per localitzar el tumor i col·locar el pacient en la posició més adequada per fer els càlculs necessaris per administrar amb seguretat la dosi de radiació prescrita.

Per altra banda, l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova també ha adquirit recentment  quatre aparells de radiografies portàtils que han tingut una importància cabdal en el control de l’evolució del pacient amb COVID-19, pel fet de tractar-se d’un tipus de pacient aïllat que no pot desplaçar-se a les unitats de radiologia.

A més, l’Hospital Universitari Santa Maria ha renovat el seu servei de Diagnòstic per la Imatge amb tecnologia d’última generació, per tal de reduir les dosis administrades als pacients i millorar la qualitat de les imatges

A l’atenció primària, el CUAP Lleida disposa d’una nova sala radiogràfica que permet la realització de tot tipus de radiografies als pacients atesos de forma urgent al CUAP, així com per als programats per part d’altres centres d’atenció primària.

Per la seva banda, el CAP Tàrrega compta amb una sala de radiologia de primer nivell que permet escurçar el temps d’espera dels pacients des de la prova fins al diagnòsticgràcies a les eines innovadores que contribueixen a un flux de treball més eficient.

Els hospitals lleidatans estrenen nous equipaments de raigs X
comentaris