Els hostalers de Lleida volen posar remei al malbaratament alimentari el 2020

cambrer cuina restaurant chef hostaleria menjar malbaratament gastronomia - Pexels
photo_camera Hostalers pel Zer0 Malbaratament es posarà en marxa a mitjans de gener de 2020 - Pexels

Hostaleria de Lleida va presentar aquest dimarts la campanya Hostalers pel Zer0 Malbaratament, que pretén contribuir a diagnosticar les causes específiques del malbaratament alimentari en el sector de l’hostaleria, alhora que donar suport als seus associats per reduir els aliments aprofitables que es llencen.

Aquesta acció està enfocada cap a la nova concepció d’empresa que treballa en consonància amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

En la presentació hi van participar el President d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, juntament amb Ricard Vizcarra, responsable de l’empresa especialitzada en Qualitat i Medi Ambient Ecostudi. 
L’objectiu principal és la creació d’una xarxa d’establiments hostalers – restaurants, càmpings, hotels, bars, càterings – amb un denominador comú: la lluita contra el malbaratament alimentari a la província de Lleida.

Josep Castellarnau i Ricard Vizcarra en la presentació de la campanya - Hostaleria de Lleida

Per a fer-ho, es visitaran aproximadament 500 establiments de tota la província de Lleida, que després rebran un informe de diagnosi confidencial sobre el seu cas particular. Tots els associats d’Hostaleria de Lleida rebran també sessions formatives sobre el malbaratament alimentari.

Hostalers pel Zer0 Malbaratament es posarà en marxa a mitjans de gener de 2020

Per la campanya es dissenyarà i editarà un segell identificatiu, i es crearà una guia digital contra el malbaratament. La campanya també va dirigida als consumidors, que s'endurien les restes alimentàries dels seus àpats en foodboxes, unes caixes de cartró que seran repartides entre els establiments participants.
 

El cas de Catalunya

A Catalunya es malbaraten 242.471 tones d’aliments aprofitables cada any, el 42% dels quals es produeix en l’àmbit del sector serveis. L’Agència de Residus de Catalunya estima que a més de la factura ambiental que suposa, se’n deriva un impacte econòmic de 841 milions d’euros anuals, i també es calcula que amb aquests aliments es podrien alimentar 500.000 persones durant el mateix període.

Comentaris