Els lleidatans Pau Inglada i Etna Miró, Premis Extraordinaris de Batxillerat

Els candidats catalans als Premis Extraordinaris de Batxillerat inter
photo_camera Els candidats catalans als Premis Extraordinaris de Batxillerat inter
Etna Miró de l'Episcopal Mare de Déu de l'Acadèmia de Lleida, i Pau Inglada del Vedruna de Tàrrega han estat guardonats amb els Premis Extraordinaris de Batxillerat del curs 2018-2019, un reconeixement a l'excel·lència dels estudiants que van superar segon de batxillerat amb les millors qualificacions de Catalunya.

Els lleidatans van participar el 26 de juny en unes proves comunes amb 43 estudiants de tota Catalunya, de la que en va sorgir la qualificació dels millors resultats. El lliurament dels premis ha tingut lloc aquest dimecres en el decurs d'un acte al Palau Reial de Pedralbes, presidit pel conseller d'Educació, Josep Bargalló.

Els premis suposen un estímul per als alumnes i alhora són una mostra de la constància i compromís pel treball compartit entre alumnat, professorat i família. Els guanyadors quedaran exempts de les taxes universitàries durant el primer curs, obtindran una plaça gratuïta durant el curs que ve a l'Escola Oficial d'Idiomes i una estada en un centre de recerca de referència. A més, poden optar al Premi Nacional de Batxillerat que atorga el Ministeri d'Educació entre els guanyadors de la resta de l'estat.

Per accedir a les proves els alumnes han d'haver cursat i superat els dos cursos de batxillerat, haver finalitzat aquests estudis a Catalunya i tenir una qualificació mitjana de tot el batxillerat igual o superior a 8,75. En l'edició d'enguany s'hi han presentat a examen un total de 694 alumnes per a les tres modalitats a concurs -la modalitat d'humanitats i ciències socials, la de ciències i tecnologia, i la d'arts-, fet que suposa 50 alumnes més que l'edició anterior.

Comentaris