Els Mossos detenen el raper Pablo Hasél a la Universitat de Lleida

Hasél està condemnat a 2 anys i 9 mesos per l'Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme i justificava la tancada al rectorat per evitar posar fàcil la detenció perquè ingressi a presó. El termini per entrar a un centre penitenciari va vèncer divendres passat
Detenció del músic Pablo Hàsel a la Universitat de Lleida @Territoriscat
photo_camera Detenció del músic Pablo Hàsel a la Universitat de Lleida @Territoriscat

Els Mossos d'Esquadra han detingut el raper Pablo Hasél en un operatiu que ha començat aquest dimarts abans de les 7 del matí. La detenció s'ha produït cap a dos quarts de 9 del matí i els Mossos d'Esquadra s'han emportat Hasél enmig de crits de suport d'estudiants i altres persones que s'havien concentrat a la universitat.

Detenció del músic Pablo Hàsel a la Universitat de LleidaUn dispositiu policial ampli ha envoltat l'edifici del rectorat de la Universitat de Lleida aquest dimarts a primera hora del matí. Agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han desmuntat les barricades que els activistes que donen suport a Pablo Hasél havien muntat amb mobiliari de la universitat als accessos de l'edifici per bloquejar l'entrada de la policia.


Un cop a dins, els agents han tret un a un els estudiants que s'havien atrinxerat amb Hasél i els han identificat, però no consten detencions a part de la del raper. No s'han produït càrregues. Quan Hasél s'ha quedat sol, els Mossos l'han detingut.

Detenció del músic Pablo Hàsel a la Universitat de LleidaEl raper ha sortit detingut pels Mossos, que l'han emmanillat just abans d'entrar al cotxe policial. Abans, ha cridat "Mort a l'estat feixista", davant de les persones concentrades per donar-li suport.

L'Audiència Nacional va confirmar aquest dilluns l'ordre d'empresonament contra el raper, que havia presentat un recurs de súplica. El tribunal rebutja el recurs, com demanava la fiscalia, i manté vigent l'ordre d'empresonament, que donava de termini fins divendres passat a Hasél per ingressar voluntàriament a presó per complir la pena de nou mesos per enaltiment del terrorisme amb l'agreujant de reincidència i injúries a la Corona i les forces de seguretat.

 

Comentaris