24.09.2020 |
Territoris.cat

24 AL 27 DE SETEMBRE

Els nous sistemes de reg, protagonistes de la pròxima Fira de Sant Miquel

Es presentaran sistemes d'injecció controlada de fertilitzant, sondes per mesurar la humitat subterrània i equipaments de reg enterrat i de bombeig solar

Els nous sistemes de reg, protagonistes de la pròxima Fira de Sant Miquel

La Fira Agrària de Sant Miquel - Eurofruit, que tindrà lloc del 24 al 27 de setembre al recinte firal de Lleida, oferirà enguany una àmplia gamma de serveis i novetats relacionades amb el reg.

La injecció controlada del nitrogen dels purins al reg, les sondes de mesura de la humitat subterrània, el reg per degoteig enterrat i el bombeig solar seran alguns dels seus protagonistes

El reg és un àmbit de l'agricultura cada cop més professionalitzat, que s'ha vist beneficiat en els darrers anys dos grans avenços genèrics, la tecnificació i la implementació de l'eficiència energètica.

El sector ha registrat una evident transformació, més forta en les grans explotacions, que sovint són objecte d'inversions importants, i més lenta en finques petites i mitjanes, en les quals els equipaments obsolets i l'obstacle del relleu generacional dificulten la modernització. 

El sector del reg estarà representat en el certamen per diverses empreses especialitzades

Hidromatic de Ponent presentarà un programa d'injecció de purins en explotacions de fruita el qual, adaptant-se a la nova normativa, permet substituir el mètode tradicional d'aplicació aleatòria d'aquests residus orgànics per un mètode de precisió. L'empresa també ho farà d'un sistema d'injecció d'aire en embassaments per oxigenar l'aigua i evitar l'eutrofització.

La firma Ongrub Medi Ambient presentarà a Sant Miquel sistemes per al telecontrol del reg a través de diversos productes i utilitzant un ordinador personal. Ongrub treballa també en l'àmbit dels sistemes de bombeig solar aplicat al reg de finques i fins a data d'avui n'ha instal·lat ja unes 200 hectàrees. 

R.S. Agrotécnica del Segrià presentarà, com a novetat, les sondes per mesurar la humitat, que registren la disponibilitat d'aigua al subsòl i la facilitat de la planta per absorbir-la, i en conseqüència permeten saber quant i quan cal regar. Són sistemes que busquen també l'eficiència en el consum d'aigua, ja que permeten aplicar la quantitat estrictament necessària per a la planta.

El bombeig solar és un sistema que busca l'eficiència mitjançant l'extracció o impuls de l'aigua cap a un lloc determinat amb energia solar fotovoltaica, substituint l'alimentació tradicional a través de la xarxa elèctrica o amb generadors de gasoil, amb el seu corresponent cost econòmic en electricitat o combustible.

Els nous sistemes de reg, protagonistes de la pròxima Fira de Sant Miquel
comentaris