L'assemblea dels pagesos i ramaders concentrats a l'A-2 a Tàrrega decideix aixecar el tall dissabte al migdia

Adverteixen que tornaran a mobilitzar-se si les negociacions amb el Govern s'encallen i demanen "un calendari clar"
Els pagesos i ramaders de l'A-2 a Tàrrega després de l'assemblea que han celebrat en una empresa vora de l'autovia - Foto: Ignasi Gómez
photo_camera Els pagesos i ramaders de l'A-2 a Tàrrega després de l'assemblea que han celebrat en una empresa vora de l'autovia - Foto: Ignasi Gómez

L'assemblea dels pagesos i ramaders que des de dimarts es concentren a l'A-2 al seu pas per Tàrrega ha decidit aixecar el tall dissabte a les dotze del migdia. Un dels portaveus dels concentrats, Ramon Gomà, ha advertit que si les negociacions amb el Govern de la setmana vinent s'encallen, les "mobilitzacions seguiran perquè la gent vol respostes i un calendari clar". Gomà ha afegit que mantenen un dia més l'acció a la via perquè "és important seguir fent pressió" el cap de setmana davant la "situació extrema" que viu el sector. En aquest sentit, ha demanat propostes contra la problemàtica dels conills, que afecta especialment als pagesos d'aquesta zona de Ponent.

L'assemblea de pagesos i ramaders que participen en el tall de l'A-2 al seu pas per Tàrrega s'ha reunit al voltant d'una hora a les instal·lacions d'una empresa vora de l'autovia. Hi han participat desenes de persones de diverses comarques, que han acordat mantenir la via tallada fins dissabte a les 12 del migdia i tot seguit aixecar el tall. Un dels portaveus de l'assemblea que ha atès els mitjans de comunicació, Ramon Gomà, ha explicat que "som molta gent i estem mobilitzats". "Hem decidit que era important continuar pressionant el cap de setmana perquè estem en una situació extrema i les mobilitzacions han d'estar a l'alçada dels problemes greus que viu el sector", ha assenyalat.

Gomà ha advertit també que les negociacions del sector amb el Govern durant la setmana vinent seran claus per decidir si tornen a mobilitzar-se en els pròxims dies. "Si no hi ha avenços amb les negociacions o en el ple monogràfic sobre la situació de la pagesia que se celebrarà al Parlament, les mobilitzacions seguiran perquè la gent vol respostes i un calendari clar", ha avisat.

Tractors bloquegen l'A-2 i els accessos a la via a l'altura de Tàrrega - Foto: Ignasi Gómez
Tractors bloquegen l'A-2 i els accessos a la via a l'altura de Tàrrega - Foto: Ignasi Gómez

En aquest sentit, Gomà ha indicat que la fauna salvatge, especialment els conills, són una de les problemàtiques que més els preocupen. "Tenim un problema greu amb els conills i volem que es parli del tema. Des de la Plataforma ens han dit que s'estan constituint taules de treball i, per tant, fem un vot de confiança amb la gent que ens ha representat a Barcelona. Continuarem pressionant als carrers, però aixecarem el tall perquè creiem que ja ha fet la seva feina", ha conclòs Gomà.

El tall a l'A-2 compleix quatre dies i s'allargarà un més. Part dels concentrats han habilitat els remolcs dels tractors per poder-hi dormir amb llits i sacs de dormir, entre altres. Alguns dels pagesos consideren que l'acord al qual es va arribar ahir amb l'administració "deixa de banda" la pagesia de Ponent.

Comentaris