Els petits productors han donat 700 tones d'aliments frescos al Banc dels Aliments

Verdures ecologiques
photo_camera Les donacions han estat compensades amb 390.000 euros a Lleida.

Els petits productors han donat un total de 56 tones de carn fresca de vedella i embotits de porc, 375 tones de fruita, 127 tones de verdura, 23 tones de llegums, 21 tones de làctics, 2 tones de mel, 1,6 tones de fruita seca, 27 tones de cereals, 82.434 litres d’oli i 300.000 ous al Banc dels Aliments. Aquestes donacions han estat compensades amb 1,1 milions d’euros procedents de la iniciativa del Departament d’Agricultura que ha consistit en la posada en marxa d’uns ajuts per reduir l’impacte del tancament de bars i restaurants sobre els petits productors durant la crisi sanitària.

Aquesta línia d’ajuts es va crear el mes de maig, i consistia a comprar-los la mercaderia que ells cedien al Banc dels Aliments, de manera que també s’ajudaven altres sectors afectats per la crisi social provocada per la sanitària

Aquests ajuts van finalitzar el passat 20 d’octubre, però es van prorrogar davant el segon tancament dels canals habituals de comercialització, per la qual cosa es va establir com a nova data final el 30 d’octubre perquè els productors fessin donacions a algun dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.

Per demarcacions, els productors de Lleida han estat els que més s’han acollit a l’ajut, i han rebut 390.000 € per les seves donacions, seguits dels productors de les Terres de l’Ebre, que han rebut 282.781 €, els de Barcelona 201.370 euros, els de Girona 156.633 €, i els productors de la Catalunya Central i Tarragona han rebut 97.812 € i 57.799 €, respectivament, pels aliments donats.

Comentaris