Descobreix els 10 millors podcasts en català segons els Premis Sonor

Els podcasts "La torre de vidre", de Catalunya Ràdio i "La Família", de Maria Rovira guanyen la primera edició dels Premis Sonor
Gala dels Premis Sonor 2022 ©Jordi Borràs
photo_camera Gala dels Premis Sonor 2022 ©Jordi Borràs

L'Antiga Fàbrica DAMM de Barcelona va acollir ahir la primera edició de la gala dels Premis Sonor del podcast en català, organitzada per La Mira Magazín i amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, el patrocini de TRAM i el suport d'iVoox i Estrella Damm. La gala va ser dirigida per la cap de redacció de La Mira Magazín, Magda Gregori, i el presentador de L'última hora del Matí de Catalunya Ràdio, Quim Morales.

Els dos podcasts guanyadors que encapçalen aquesta edició són; "La torre de vidre", de Catalunya Ràdio i que s'ha endut el premi a la millor realització i disseny sonor; i "La família", de Maria Rovira, també coneguda com a Oye Sherman i copresentadora del podcast premiat.

Enguany, s'han presentat prop de 200 candidatures i 2.268 propostes al Premi del Públic

Els 10 podcasts premiats d'aquest 2022 són; "Berídic Sulfúric", al millor podcast de ficció; "Mòbil, cartera i claus", al millor de narrativa de no-ficció i de Ràdio Primavera Sound; a la millor producció el "Projecte veus"; el reconeixement al millor podcast d'entreteniment, "Van fer història!" de Sàpiens; al millor d'innovació per "Miliciana. Diari d'una batalla"; al millor conversacional per "Fans de l'Alcover-Moll"; i el reconeixement al millor guió pel projecte "Barcelona AMB paraules d'arxiu". Cal destacar que la categoria de podcast publicitari va quedar deserta per falta de qualitat a les propostes presentades i el premi del públic va ser atorgat a un podcast dedicat als jocs de taula moderns i de rol que forma part del projecte Podcastcity de Ràdio Ciutat de Tarragona, "La Partida"

El jurat el formaven el director de La Mira Magazín, Francesc Canosa; el professor de Comunicació de la Universitat de Vic, Toni Sellas; la directora de Ràdio Primavera Sound, Marta Salicrú; la responsable de màrqueting i continguts d'iVoox, Laura Torné; i el cofundador de la productora La Coctelera Music, Àlex García

La gala va comptar amb les compareixences de la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà i de l'actual director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda. Entre altres representants d'institucions dels Països Catalans i va ser amenitzada per Xavier Pérez Esquerdo, Marc Sarrats i la batucada SSstrèpits de Vilassar de Mar. També, durant la celebració es van viure píndoles sonores amb la col·laboració del gong del Gran Teatre del Liceu.

Comentaris