29.06.2022 |

Descobreix els 10 millors podcasts en català segons els Premis Sonor

Els podcasts "La torre de vidre", de Catalunya Ràdio i "La Família", de Maria Rovira guanyen la primera edició dels Premis Sonor
Gala dels Premis Sonor 2022 ©Jordi Borràs
Gala dels Premis Sonor 2022 ©Jordi Borràs
Descobreix els 10 millors podcasts en català segons els Premis Sonor

L'Antiga Fàbrica DAMM de Barcelona va acollir ahir la primera edició de la gala dels Premis Sonor del podcast en català, organitzada per La Mira Magazín i amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, el patrocini de TRAM i el suport d'iVoox i Estrella Damm. La gala va ser dirigida per la cap de redacció de La Mira Magazín, Magda Gregori, i el presentador de L'última hora del Matí de Catalunya Ràdio, Quim Morales.

Els dos podcasts guanyadors que encapçalen aquesta edició són; "La torre de vidre", de Catalunya Ràdio i que s'ha endut el premi a la millor realització i disseny sonor; i "La família", de Maria Rovira, també coneguda com a Oye Sherman i copresentadora del podcast premiat.

Enguany, s'han presentat prop de 200 candidatures i 2.268 propostes al Premi del Públic

Els 10 podcasts premiats d'aquest 2022 són; "Berídic Sulfúric", al millor podcast de ficció; "Mòbil, cartera i claus", al millor de narrativa de no-ficció i de Ràdio Primavera Sound; a la millor producció el "Projecte veus"; el reconeixement al millor podcast d'entreteniment, "Van fer història!" de Sàpiens; al millor d'innovació per "Miliciana. Diari d'una batalla"; al millor conversacional per "Fans de l'Alcover-Moll"; i el reconeixement al millor guió pel projecte "Barcelona AMB paraules d'arxiu". Cal destacar que la categoria de podcast publicitari va quedar deserta per falta de qualitat a les propostes presentades i el premi del públic va ser atorgat a un podcast dedicat als jocs de taula moderns i de rol que forma part del projecte Podcastcity de Ràdio Ciutat de Tarragona, "La Partida"

El jurat el formaven el director de La Mira Magazín, Francesc Canosa; el professor de Comunicació de la Universitat de Vic, Toni Sellas; la directora de Ràdio Primavera Sound, Marta Salicrú; la responsable de màrqueting i continguts d'iVoox, Laura Torné; i el cofundador de la productora La Coctelera Music, Àlex García

La gala va comptar amb les compareixences de la presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, Rosa Romà i de l'actual director de Catalunya Ràdio, Jordi Borda. Entre altres representants d'institucions dels Països Catalans i va ser amenitzada per Xavier Pérez Esquerdo, Marc Sarrats i la batucada SSstrèpits de Vilassar de Mar. També, durant la celebració es van viure píndoles sonores amb la col·laboració del gong del Gran Teatre del Liceu.

Descobreix els 10 millors podcasts en català segons els Premis Sonor
comentaris