Els pressupostos de la Generalitat preveuen invertir uns 95 milions d'euros a Ponent

Destaquen les actuacions a la línia Lleida-la Pobla, el Segarra-Garrigues, l'Aeroport d'Alguaire, hospitals i carreteres, mentre que el Segrià és de llarg la comarca de l'àmbit territorial de Ponent on el projecte de pressupostos preveu una major inversió, en concret de gairebé 43,5 milions d'euros

L'aeroport de Lleida-Alguaire, torre de control
photo_camera Destaquen les actuacions a la línia Lleida-la Pobla, el Segarra-Garrigues, l'Aeroport d'Alguaire, hospitals i carreteres.

Els pressupostos de la Generalitat per al 2022 preveuen invertir 94,9 milions d'euros a Ponent. En aquest àmbit territorial, la comarca que més inversió s'emporta és el Segrià (43,4 milions d'euros) i la que menys, el Pla d'Urgell (5,2 milions d'euros). El projecte presentat pel Govern destina més de 10 milions d'euros a diferents actuacions a la línia de FGC Lleida-la Pobla, entre el Segrià i la Noguera, i supera els 9 milions d'euros d'inversió per al regadiu del Segarra-Garrigues i també per a la millora de carreteres. Els comptes també consignen 5,2 milions d'euros per a nous edificis i construccions a l'aeroport de Lleida-Alguaire; 3,6 milions d'euros per a l'aplicació reforma del bloc quirúrgic de l'Hospital Arnau de Vilanova, i 4,3 milions d'euros per a actuacions a l'Hospital Santa Maria.

El projecte de pressupostos 2022 preveu invertir 11,2 milions d'euros a la comarca de les Garrigues. El gruix de la inversió prevista, més de 5,2 milions d'euros, es destinarà a obres de la xarxa de distribució del Segarra-Garrigues. També destaquen els més d'1,4 milions d'euros per a actuacions de conservació i millora en carreteres i els 748.125 euros per al desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat en aquesta comarca.

En el cas de la Noguera, el Govern preveu una inversió per a l'any vinent de més 17,3 milions d'euros. D'aquests, més de 5,8 milions d'euros es destinaran a diferents actuacions a la línia de FGC Lleida-la Pobla. Destaquen també els 2,5 milions d'euros per a la variant d'Artesa de Segre a l'Eix de Comiols i els 2,9 milions d'euros per a la millora de carreteres a la comarca. Els comptes també preveuen 651.187 euros per a la millora del camí de Vilamajor a Masos de Milà i Mas de Marcó, al municipi d'Àger, a més d'altres inversions a la Noguera.

La inversió prevista al Pla d'Urgell per al 2022 serà de 5,2 milions d'euros. En aquest comarca, es preveu invertir 1,7 milions d'euros en l'adquisició de material per a FGC; 1,4 milions d'euros en la millora de carreteres, i 1,1 milions d'euros en la depuradora del polígon Vinyes del Mig de Bell-lloc d'Urgell. També es destinaran 304.577 euros per començar a construir la comissaria de la futura ABP del Pla d'Urgell-Garrigues, a Mollerussa, entre altres inversions.

Pel que fa a la Segarra, les inversions recollides en el projecte de pressupostos per al 2022 superen els 7,3 milions d'euros. En aquesta comarca, destaquen els 1,7 milions d'euros que el Govern preveu invertir per a la compra de material per a FGC i els 1,3 miions d'euros en la millora de carreteres.

També s'inclouen actuacions al Segarra-Garrigues

El Segrià és de llarg la comarca de l'àmbit territorial de Ponent on el projecte de pressupostos preveu una major inversió, en concret de gairebé 43,5 milions d'euros. Els comptes destinen prop de 5,2 milions d'euros per a la construcció d'edificis i altres construccions a l'Aeroport de Lleida-Alguaire; més de 4,3 milions d'euros a actuacions a la línia Lleida-la Pobla, entre les quals la construcció del baixador al polígon el Segre; 4,3 milions d'euros en diferents inversions a l'Hospital Santa Maria de Lleida; 3,6 milions d'euros per a l'ampliació i reforma del bloc quirúrgic de l'Arnau de Vilanova, i 3,1 milions d'euros per a la compra de materials i taller per a FGC.

També destaquen en aquesta comarca els 2,5 milions d'euros per a la construcció de la nova escola de Pinyana de Lleida; els 1,4 milions d'euros per al desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat; els 1,4 milions d'euros per a la millora de carreteres, o els 1,2 milions d'euros per a l'edifici judicial de Lleida per ubicar-hi el nou jutjat de família i millorar-hi altres espais. Així mateix, els pressupostos consignen 1,3 milions d'euros per a l'IRBLleida.

El Govern també preveu invertir 2,5 milions d'euros per modernitzar el reg al canal de Pinyana; 614.000 euros en la depuradora de Rosselló; 561.000 euros per modernitzar la xarxa de regadiu de la sèquia de Torres de Segre; 524.213 euros per a la instal·lació fotovoltaica per bombar l'aigua del reg a la partida del Fenollet, entre Almenar i Alguaire; 469.000 euros per a la recuperació ecològica de l'Aiguabarreig Segre-Noguera Ribagorçana a Vilanova de la Barca; 400.000 euros per ampliar el regadiu del Segrià Sud; 400.000 euros per al polígon de Torreblanca-Quatre Pilans de Lleida; entre altres inversions previstes al Segrià.

Finalment, la previsió del Govern és invertir l'exercici vinent 10,1 milions d'euros a l'Urgell. El projecte de pressupostos consigna prop d'1,5 milions d'euros per a la construcció de l'escola Ramon Perelló-ZER Guiciveri a Vilagrassa; 1,7 milions d'euros per a la compra de material per a FGC, i 1,4 milions d'euros per a la millora de carreteres a la comarca. També s'han previst inversions en el regadiu Segarra-Garrigues, entre altres actuacions a la comarca.

Comentaris