Els productors de cervesa artesana de Lleida es reuniran a l''Embarrilada. Vol. 1'

cervesa - unsplash
photo_camera La fira se celebrarà el divendres 1 de novembre a l’entorn del Museu de Lleida - Unsplash

Arriba l'Embarrilada. Vol.1, la 1a Fira de productors de cervesa artesana de Lleida, organitzat per l’Associació de Cervesers de Lleida, que se celebrarà el divendres 1 de novembre a l’entorn del Museu de Lleida.

La jornada s’iniciarà a les 11 del matí i comptarà amb la presència de vuit dels nou productors que formen part de la ruta de Lleida: Lo Vilot (Almacelles); la Vella Caravana (Menàrguens); Perot (Penelles); Dalmases (Cervera); Matoll (Belianes); C13 (La Pobla); Ponent (Seró); i Bcd (Vallfogona).

Durant la fira es presentaran diferents novetats de cervesa dels productors  i s’espera que hi hagi unes 80 varietats presents entre el producte que se serveixi per tirador i el de les botelles

Els organitzadors han previst activitats que estaran relacionades amb la cervesa artesana i el Museu de Lleida. Així, entre les 12 i les 2 del migdia, i entre les 5 i les 8 de la tarda, el Museu farà jornada de portes obertes. Al mateix temps es podrà fer visites guiades a l’exposició Homo Lupulos, destinada a explicar el món de la cervesa a través de la evolució de la humanitat, tal i com ha explicat Quiòna Pujol durant la presentació de la fira d'aquest dimarts, de la Cerveseria Lo Vilot d’Almacelles; així com altres sessions de maridatge de cervesa amb xocolata.

Es tracta d’un gran segon esdeveniment que enceta l’Associació de Cervesers de Lleida amb la intenció de posicionar la cervesa artesana al mercat lleidatà, i de forma paral·lela  a la ruta de la cervesa que ja funciona amb èxit. Jordi Segarra, de la Cerveseria Matoll, ha explicat que en els darrers 8 anys el consum de la cervesa artesana ha passat del 0,16% al 1,8%, la qual cosa suposa un increment de més del 50%. Amb tot, s’ha queixat que a les comarques de Lleida encara no hi ha bars especialitzats.

 
 
 
 
 

Comentaris
Més a Societat