El vi Cérvoles Blanc 2016, obté el Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català 2018, i el celler Lagravera obté el premi especial al Millor Vi Ecològic 

Els guanyadors de la nit dels vins catalansTomàs Cusiné i Mireia Gonzalez
photo_camera Els guanyadors de la nit dels vins catalansTomàs Cusiné i Mireia Gonzalez

Els vins de la DO Costers del Segre triomfen als premis Vinari 2018, un certamen que premia per primer cop a la història un vi blanc, que en aquest cas ha estat pel Cèrvoles Blanc 2016, del grup Tomàs Cusiné. Es tracta d’un vi blanc amb criança, elaborat a base de macabeu i chardonnay, que fa criança en roure i del qual s’elaboren unes 6.800 ampolles. El vi garriguenc ha obtingut el Gran Vinari d’Or al Millor Vi Català 2018, en el decurs del certamen que es va celebrar el passat divendres a l’Auditori de Vilafranca del Penedès. 

La consellera Teresa Jordà amb el director dels Cellers Tomàs CusinéAquest any, els premis Vinari han vist competir 902 referències de 250 cellers de tot Catalunya, consolidant un creixement continuat any rere any. I d’aquestes, 47 referències pertanyen a la DO Costers del Segre, d’un total de 18 cellers.

Un altre gran premi de la nit va recaure al Celler Lagravera, també de la DO Costers del Segre. En concret, el premi Vinari al Millor Vi Ecològic 2018. Lagravera elabora vins de producció ecològica certificada (CCPAE) i biodinàmica (Demeter), vins que estimen i respecten la natura des del primer instant. 

La Do Costers del Segre també va obtenir premis pels vins

Vinari de Plata 2018 Blancs amb Criança 
Roc de Foc 2013, Clos Pons
 

Vinari de Bronze 2018 Negres de Criança

Finca Barqueres 2015, Tomàs Cusiné
Siós Cau del Gat 2015, Costers del Sió
La Creu Negre 2015, Celler Analec 

Vinari de Plata 2018 Negres de Guarda
Ónra molta Honra negre 2013, Lagravera
 

Vinari de Bronze 2018 Negres de Guarda
Pla del Tet 2015, Clos Pons

La DO Costers del Segre ocupa 7 paisatges de les terres de Lleida i té una superfície de 4.000 hectàrees de vinya i 37 cellers. Comprèn la part central de la conca del riu Segre entre el Pirineu i la serra de Prades. El seu clima és continental, amb influència mediterrània.

comentaris