30.11.2022 |

Entra en funcionament l'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova

Aquest nou espai polivalent, que ha tingut un cost de 14,4 milions d'euros, també pot adaptar-se a d'altres usos, fet que permetrà la transformació global de les principals àrees de l'hospital Arnau de Vilanova
Entra en funcionament l'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova @ArnaudeVilanova
Entra en funcionament l'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova @ArnaudeVilanova
Entra en funcionament l'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova

L'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova, arrencava aquest dilluns l'activitat en la planta baixa, atenent els usuaris que s'havien de fer proves PCR per la diagnosi de la Covid-19. Està previst que la primera planta, dotada amb 24 espais tipus box, es posi en marxa en funció de la pressió assistencial i acollirà atenció d'urgència a patologies respiratòries (PCR o raig-X). Pel que fa a la segona, s'habilitarà en cas de necessitat com a planta d'hospitalització de pacients covid, amb una capacitat de fins a 32 llits, cosa que ajudarà a rebaixar la pressió als hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria, on actualment hi ha més d'un centenar de pacients ingressats amb aquesta patologia.

Entra en funcionament l'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova @ArnaudeVilanovaLa tercera planta tindrà un caire polivalent amb espais diàfans, que també s'usarà per esponjar activitats de l'hospital que ara es troben limitades per les restriccions d'espais a causa de les mesures de seguretat contra la pandèmia, entre les quals podria ser hospital de dia. L'edifici polivalent està connectat amb una passarel·la amb l'Hospital Arnau de Vilanova. La idea és que aquest nou espai contribueixi a no haver de desprogramar activitat no covid al centre lleidatà, actualment tensat per l'evolució de la pandèmia.

L'equipament, que compta amb una superfície de 3.800 metres quadrats, té com a objectiu multiplicar la capacitat de resposta amb relació a l'evolució de la pandèmia de la covid-19

Entra en funcionament l'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova from Territoris.cat on Vimeo.

El nou edifici hospitalari polivalent de l'Arnau de Vilanova és un dels cinc espais que el CatSalut està construint arreu de Catalunya per donar una resposta ràpida a situacions de pandèmia. En el seu cas, les obres de l'equipament van començar a mitjan octubre i s'han dut a terme en un temps rècord de quatre mesos. Els altres quatre estan ubicats als hospitals Pere Virgili (Barcelona), Germans Trias i Pujol (Badalona), Bellvitge (Barcelona) i Moisès Broggi (Barcelona). Els tres primers ja han entrat en servei.

Aquest nou espai polivalent, que ha tingut un cost de 14,4 milions d'euros, també pot adaptar-se a altres usos, fet que permetrà la transformació global de les principals àrees de l'hospital lleidatà.

Entra en funcionament l'edifici annex de l'Hospital Arnau de Vilanova
comentaris