Una esllavissada fa descarrilar el tren de la Pobla

El tren ha topat contra una esllavissada de roques que havia caigut al mig de la via, el xoc no ha provocat ferits i en aquell moment només hi havia al tren el maquinista i un passatger
Imatge de xarxes de l'accident del tren de la Pobla
photo_camera Imatge de xarxes de l'accident del tren de la Pobla

Un tren de la línia Lleida – La Pobla de Segur ha topat aquest divendres poc després de les sis del matí contra una esllavissada de roques que havia caigut al mig de la via. El xoc no ha provocat ferits i en aquell moment només hi havia al tren el maquinista i un passatger. Els fets han passat entre les estacions de Santa Linya i Àger, a la Noguera, en un punt protegit amb malles, per la qual cosa, segons fonts de FGC, el despreniment pot haver sigut conseqüència d'un moviment de la muntanya. Enginyers i tècnics s'han desplaçat al lloc per analitzar la situació, veure com es pot retirar el comboi i traslladar-lo a Lleida, al Pla de Vilanoveta, per ser reparat. Mentrestant es dóna servei alternatiu per carretera.

Segons FGC encara és aviat per fer un calendari sobre el restabliment del servei ferroviari fins a la Pobla de Segur,  ja que caldrà retirar les pedres que envaeixen les vies i posteriorment fer un anàlisi i estudi del talús on ha tingut lloc l'esllavissada per tal de protegir-lo i evitar nous despreniments en un futur

Vols amb dron per garantir la seguretat i poder accedir a la zona

Detalls de l'esllavissada que ha caigut a la línia de tren de la PoblaTècnics de l'Institut Cartogràfic de Catalunya (ICG) estan utilitzant drons per sobrevolar la zona de la muntanya on hi ha hagut l'esllavissada de roques i poder determinar que és el que l'hauria provocat. Segons fonts de FGC, d'aquesta manera es mirarà de garantir que no hi ha risc de més despreniments per tal que els operaris puguin accedir al punt de l'esllavissada i fer una avaluació dels danys a la locomotora i la línia.

D'altra banda, davant la incidència que ha patit el tren de la línia de la Pobla, FGC ha demanat a Renfe els seus equips per procedir a les tasques d'encarrilament i posterior apartat del tren afectat. Segons ha informat Renfe, la companyia ha enviat dos tècnics per avaluar la situació i determinar quins equips tècnics i humans seran necessaris per realitzar aquests treballs. Això no obstant, donada la inestabilitat del terreny no es permet els accessos a les proximitats del tren pel que se'ls ha indicat que es retirin mentre es fan els treballs previs.

Comentaris