Estades d'estiu per retornar als orígens, granja-escola i ecoCentre Les Obagues

Els petits coneixen els orígens de la farina per preparar el pa
photo_camera Els petits coneixen els orígens de la farina per preparar el pa

Publireportatge

L'estiu acostuma a ser l'època en què les famílies intenten buscar noves experiències per als seus fills i filles, d'una banda, per trencar amb la quotidianitat del que ha sigut el curs escolar, i per altra, l'etern inconvenient de la conciliació dels calendaris i horaris familiars.

Imatge de les instal·lacions de l'ecoCentre Les ObaguesEn aquest escenari cada cop sorgeixen propostes més exòtiques en el sector dels campus, estades, tallers i activitats estiuenques. Un desplegament d'iniciatives que es plantegen més aviat des del punt de vista mercantilista, que del veritablement pedagògic, sensorial i experimental.

Preparan el mondongo a l'ecoCentre Les Obagues de JunedaEn aquesta panoràmica crida l'atenció el projecte de Granja-Escola - EcoCentre  Les Obagues, el qual incorpora un seguit de components basats en la senzillesa que aporta el medi rural i els principis bàsics de la convivència social. Es tracta d'un programa que posa en contacte als infants i joves amb una experiència vital que els permet conèixer l'origen de molts dels elements de la quotidianitat: aliments, conreus, animals domèstics, etc., i al mateix temps, integrar aquesta immersió pedagògica en la cultura de la sostenibilitat i el medi ambient.

La marca Les Obagues, per si sola, és un referent en el sector educatiu, un projecte que va néixer l'any 1983 amb la voluntat d'oferir una eina d'educació arrelada al món rural, combinant l'aprenentatge amb el lleure de manera vivencial

Els polls surten de l'ou a l'ecoCentre Les Obagues de JunedaLa Granja-Escola i EcoCentre Les Obagues ha traçat un projecte d'estades d'estiu que obre portes del 24 de juny fins al 28 de juliol, amb propostes per a infants i adolescents de 7 a 13 anys. Un període distribuït en tres torns, del 24 al 30 de juny, del 3 al 14 de juliol i del 19 al 28 de juliol, en el que els participants experimentaran i conviuran en el medi rural i totes les seves activitats. En la seva estada, els participants es convertiran en hortolans, forners, grangers, apicultors, cuiners, i gaudiran del lleure amb jocs, música i molta convivència.

les botes de fangar a l'ecoCentre Les Obagues de Juneda 1El més atractiu de la proposta de Les Obagues és el fet de poder experimentar la realitat de cadascuna d'aquestes activitats. Amb elles, els nens i joves prendran contacte amb les tasques reals de la collita, de la transformació i l’elaboració de productes, que després seran els que se serviran en els menjadors; podran comprovar quins animals els aporten aliments, com creixen les verdures i els cereals i altres vegetals; i podran entrar en contacte amb les abelles i comprovar que es tracta d'un insecte que no és tan alarmant com es diu.

A la granja l'experiència ho és tot: veure com surt el poll de l'ou, munyir les vaques, alimentar les cabres o els corders, donar verd a les gallines, etc

Activitats a l'ecoCentre Les Obagues de JunedaDe l'entorn, cal destacar que aquesta vivència també inclou l'àmbit sostenible i mediambiental, les energies renovables, la selecció i aprofitament i reciclatge de residus, un component més que incrementa el fet diferencial de les estades garriguenques.

Preparan l'hort a l'ecoCentre Les Obagues de JunedaAmb tot aquest argumentari queda demostrat que la proposta de les colònies de Les Obagues, respon a la senzillesa unida a un alt potencial vivencial. Aquestes compten amb un excel·lent equip de tècnics i monitors, alguns d'ells de generacions que ja havien participat en les estades com a nens  i coneixedors de l'entorn.

Destacar que la Granja-Escola  participa en un conveni amb el Consell Comarcal de les Garrigues i Caixa Bank, que els permet oferir set beques per a famílies amb risc d'exclusió social

Si la proposta creieu que és prou atractiva podeu consultar més detalls de les instal·lacions, preus i inscripcions en aquest lloc web www.obagues.cat, o al telèfon 973 195 663.
 

comentaris