27.10.2021 |

Ferrocarrils promou l'esport i la natura amb els reptes esportius d'estiu

El ciclisme, el senderisme i el trail running són els protagonistes d'aquests vuit reptes esportius

Trail running a l'estació de Vall de Núria.
Trail running a l'estació de Vall de Núria.
Ferrocarrils promou l'esport i la natura amb els reptes esportius d'estiu

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) posa en marxa aquest estiu vuit reptes esportius conduïts a través d'aplicatius digitals per gaudir de l'esport a l'aire lliure.

Es tracta de proves aptes per a aquelles persones que vulguin practicar ciclisme, senderisme o trail running per les carreteres, camins i senders de Vall de Núria, Vallter, Espot i Port Ainé

Aquests reptes permeten viure l'esport en llibertat i a la natura sense data ni horari, i posar-se a prova el dia i hora més adequat per a cadascú. Només per participar, ja es pot optar a premis i sortejos i després de cada recorregut es poden comparar els temps amb la resta de competidors.

Per inscriure's als reptes de Vall de Núria només cal descarregar-se l'app LiveTrail, seleccionar el recorregut i començar l'aventura.

La inscripció als reptes de Vallter, Espot i Port Ainé es fa a través del club Strava FGC Turisme Outdoor on, a més, es poden consultar les classificacions.

La informació sobre cada repte es pot consultar al lloc web FGC Turisme, al perfil d'FGC Turisme a Wikiloc estan disponibles els itineraris i els tracks per seguir-los amb més facilitat

L'estació de muntanya de Vall de Núria encapçala la llista de reptes esportius d'aquest estiu amb cinc itineraris de trail running i senderisme per la vall. Per als més atrevits, Vall de Núria proposa tres reptes: el Camí Vell des de Queralbs fins al santuari de Núria (7.23 km / 848 m+); la mítica Olla de Núria (21.5 km / 1900 m+); o la Vertical Olla (4 km / 950 m+), que supera els 950 m de desnivell durant 4 km.

També ofereix altres circuits més tranquils per practicar el senderisme com el Camí Vell, en aquest cas a peu, ja sigui en sentit de pujada o de baixada o la ruta dels Miradors de Núria des de Queralbs (7.8 km / 360 m+), que permet estar en contacte amb la natura, l'excursionisme i el patrimoni històric en un sol itinerari.

El mític i potser més exigent repte és el que es desenvolupa a l'estació de muntanya de Vallter: la Cronoescalada. Aquest desafiament de ciclisme de carretera es fa en un port de primera categoria que ha estat final d'etapa en diverses edicions de la Volta a Catalunya. 

Per a esportistes que busquin un circuit de trail running d'alta muntanya en estat pur, Espot ofereix el Quilòmetre Vertical Espot – Vall de Peguera. Juntament amb Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici proposen conèixer d'una manera diferent els paisatges de la zona a través d'aquest desafiament. 

Per últim, Port Ainé proposa un repte que es realitza en un port ciclista de categoria especial, la Solevar Cronoescalada a Port Ainé: 19 km, 1.200 m de desnivell positiu, rampes del 13% i un pendent mitjà de prop del 7%, són les xifres que el defineixen.

Com en la temporada d'hivern, tots els reptes inclouen sortejos i premis per a les millors marques amb l'objectiu de dinamitzar aquestes rutes ciclistes, senderistes i de trail running al Pirineu català

Ferrocarrils promou l'esport i la natura amb els reptes esportius d'estiu
comentaris