27.10.2021 |

Ferrocarrils estrena un dels primers trams ferroviaris amb tecnologia 5G

El primer projecte pilot del 5G Railway Lab és un assistent volumètric 3D amb informació sobre el MWC 21

Viatge inaugural del Railway Lab de Ferrocarrils de la Generalitat.
Viatge inaugural del Railway Lab de Ferrocarrils de la Generalitat.
Ferrocarrils estrena un dels primers trams ferroviaris amb tecnologia 5G

El passat diumenge 27 de juny es va celebrar el viatge inaugural del 5G Railway Lab, un dels primers laboratoris ferroviaris 5G del món, entre les estacions de Plaça Espanya i Europa Fira dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

FGC, Mobile World Capital Barcelona, la Generalitat i Vodafone hi han instal·lat cobertura 5G comercial, una iniciativa que forma part de la xarxa de laboratoris per testar aquesta tecnologia i que impulsa l’aliança 5G Barcelona a la ciutat

El projecte 5G Railway Lab té dos objectius: d’una banda, explorar solucions industrials, de mobilitat i logística ferroviària i de gestió i control dels moviments de viatgers i mercaderies. I, d’altra banda, buscar i testar solucions disruptives que tinguin impacte directe en l’usuari d’FGC i que ajudin a millorar la seva experiència funcional i d’entreteniment.

La cobertura 5G està disponible a les estacions de FGC de Plaça Espanya, Magòria-La Campana, Ildefons Cerdà i Europa Fira, amb cobertura a les andanes i els halls de les estacions de sortida i arribada i també en tot el recorregut entre l'estació d’Europa Fira i el recinte de Fira 2.

A més, els assistents han pogut testejar una primera solució tecnològica amb 5G: un assistent volumètric en forma d'holograma de realitat augmentada que els ha donat la benvinguda al MWC Barcelona 21. Aquesta solució posa a prova l'enviament de continguts d'alta qualitat executats des del núvol, i el Massive IOT en moments d'alta concentració de públic a les estacions i als combois a través de la xarxa 5G.

El viatge inaugural de 5G Railway Lab s’ha celebrat hores abans de l’inici de MWC Barcelona 2021, l’esdeveniment de tecnologia més important del món que té lloc a Barcelona del 28 de juny a l’1 de juliol

Ferrocarrils estrena un dels primers trams ferroviaris amb tecnologia 5G
comentaris