14.08.2022 |
Territoris.cat

La Fira de Titelles de Lleida atrau 40.000 espectadors

La 28a Fira de Titelles es consolida com un dels esdeveniments culturals més atractius de la capital del Segrià

Imatge de l'espectacle  'Transhumància' de la companyia Xip Xap
Imatge de l'espectacle 'Transhumància' de la companyia Xip Xap
La Fira de Titelles de Lleida atrau 40.000 espectadors

La Fira de Titelles de Lleida va tancar ahir una nova edició que ha mobilitzat al voltant de 40.000 espectadors. Les entrades de les funcions de pagament es van vendre pràcticament en la seva totalitat i molts dels espectacles ja havien exhaurit les seves localitats dies abans de l'inici de la cita. 

L'actuació de Jordi Bertran amb una titella de CharlotA banda de la multitudinària assistència de públic, l'organització destaca també l'èxit del vessant professional de la Fira per donar sortida als espectacles de les companyies a través dels més de 150 programadors internacionals acreditats.

El codirector de la fira, Oriol Ferre, ha remarcat que un dels objectius per a la pròxima edició és recuperar un espai escènic tancat de gran capacitat, com ara el Teatre de la Llotja o l'Auditori Municipal Enric Granados, per tal de poder-hi programar espectacles de gran format.

Dues de les titelles de l'espectacle 'Pipa, el titella meravella' de Néstor NavarroFerre destaca la satisfacció dels programadors que "marxen molt contents". També la sorpresa de les companyies que han actuat al carrer que "s'han quedat impactades de la quantitat de gent que es mobilitza a Lleida aquests dies". En aquest sentit, l'organització constata que cada any arriben més espectadors de la resta de Catalunya i d'altres punts de l'Estat espanyol.

Durant l'acte de cloenda que va tenir loc ahir al vespre, presentat per la companyia lleidatana Campi Qui Pugui, es va fer entrega dels Premis Drac d'Or i el titellaire català Jordi Bertran va estar guardonat per una trajectòria de més de 40 anys als escenaris.

La Fira de Titelles de Lleida atrau 40.000 espectadors
Entering on the requested page Skip advertisement