Fiscalia no reobrirà el cas de l'Aula de Teatre de Lleida si no arriben noves denúncies de fets no prescrits

Tot i que la Paeria vol portar-ho al jutjat, el ministeri públic avisa que han de ser les víctimes les qui denunciïn, en el seu dia els Mossos d'Esquadra van investigar si hi havia més afectades a banda de les 9 que havien portat els abusos a la justícia i no van trobar cap indici 

 

 

L'Aula de Teatre a l'edifici modernista de l'Escorxador de Lleida
photo_camera L'Aula de Teatre a l'edifici modernista de l'Escorxador de Lleida

La fiscalia de Lleida ha apuntat que només es reobrirà el suposat cas d'abusos sexuals a l'Aula de Teatre si hi ha noves denúncies de casos no prescrits. Després de fer-se públic al cap de setmana el relat de desenes de casos d'alumnes d'entre 15 i 18 anys, de suposats abusos per part del qui va ser director i professor del centre, Antonio Gómez, i d'un altre professor, Rubén Escartín, la Paeria va anunciar que tornaria a portar el cas a la fiscalia. Això no obstant, fonts del ministeri públic han explicat a l'ACN que la Paeria no pot denunciar res i que només ho poden fer les víctimes. Les mateixes fonts han recordat que el fet més greu que es va portar als jutjats va prescriure el 2014 i que de moment no s'ha rebut cap més denuncia.

Aula Municipal de Teatre de LleidaLa fiscalia va arxivar el març de 2019 el cas dels suposats abusos sexuals per part de l'exdirector i un professor de l'Aula de Teatre de Lleida perquè els fets havien prescrit. En aquest sentit, fonts judicials han assenyalat que al seu dia, les afectades haurien pogut reproduir aleshores una denúncia al jutjat per l'arxivament del cas però que cap ho va fer.

La Paeria i l'associació cultural titular de l'Aula també van ser notificades de l'arxivament. Així mateix, també s'apunta que els Mossos d'Esquadra van investigar si hi havia més afectades a banda de les 9 que havien portat els abusos a la justícia i no van trobar cap indici.

Comentaris