La Diputació de Lleida i la Generalitat davant l'amenaça de talls de subministrament a famílies vulnerables

Pla mitjà del conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, signant el llibre d'Honor de la Diputació de Lleida al costat del seu president, Joan Talarn. Imatge facilitada per la Diputació de Lleida el 3 d'octubre de 2019 (Horitzontal)
photo_camera El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, signant el llibre d'Honor de la Diputació de Lleida.

El conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir el Homrani, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, recorden que Endesa no pot tallar el subministrament a les persones en situació de vulnerabilitat i que acumulen deutes, perquè s'estaria incomplint la Llei 24/2015 i un mandat del Parlament. Així ho han transmès en una reunió que s'ha dut a terme en el marc de la seva visita a la corporació provincial lleidatana, ens que va aprovar en el ple del mes de setembre una declaració institucional en aquest sentit. D'aquesta manera, totes dues institucions han volgut manifestar la seva voluntat de fer un front comú en aquesta qüestió i han coincidit en la necessitat que la companyia garanteixi que no deixarà sense servei a les persones que viuen al llindar de la pobresa.

El Homrani i Talarn consideren que Endesa no pot deixar sense servei a les persones que viuen al llindar de la pobresa 

Durant la trobada, també han assenyalat que si Endesa vol iniciar una negociació amb un clima de cooperació i diàleg és vital que la pròpia empresa subministradora faci un pas enrere. A més, des de la conselleria s'està avançant en una proposta de conveni conjunta entre totes les administracions implicades per presentar a la companyia i evitar noves situacions de deute als municipis, a més dels talls indeguts a les persones en situació de vulnerabilitat. 

De la mateixa manera, s'ha recordat que el terreny de joc que es defensa és la Llei 24/2015 de mesures urgents per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica com a marc normatiu de referència a Catalunya i no cap altra normativa. Tant Talarn com el Homrani han assenyalat que el gener de 2017 el Govern de la Generalitat va promoure un front institucional amb les associacions municipalistes, les diputacions i l'Ajuntament de Barcelona, situant un conveni marc a les companyies que aquestes no van voler signar.

La reunió entre el Homrani i Talarn s'ha dut a terme a la Sala Viladrich del Palau de la Diputació de Lleida, els quals han estat acompanyats dels vicepresidents primer i quart de la corporació, Jordi Latorre i Ferran Accensi, els portaveus dels grups d’ERC, JXCat i PSC, Mercè Carulla, Rosa Pujol i Fèlix Larrosa, respectivament; i els diputats Regina Cairol, Jordi Verdú, Helena Martínez i Francesc Sabanés.

Comentaris