Assistència oftalmològica gratuïta a una trentena de lleidatans en situació vulnerable

La Fundació Ferreruela Sanfeliu ha ofert aquest servei de salut ocular a les persones que es troben en situació de risc sociosanitari i d'exclusió social

Andrea Ferreruela
photo_camera Andrea Ferreruela

La Fundació Ferreruela Sanfeliu ha apropat enguany els seus serveis a una trentena de persones en risc d'exclusió social, amb l'objectiu que puguin gaudir del dret a la salut oftalmològica.

Aquesta acció ha estat possible gràcies a la col·laboració amb entitats socials públiques i privades de Lleida. Entre altres, amb Benestar Social, Xarxa d'Entitats Socials d'Atenció a les Necessitats Bàsiques, Associació d'Amics del Sàhara de les Terres de Ponent, Lleida pels Refugiats, Fundació La Tutela, Fundació Aspros, Llars del Seminari, Associació AREMI i Fundació ASPAMI. 

En aquest sentit, la Fundació Ferreruela Sanfeliu treballa en projectes i programes amb dues àrees d'actuació: assistència oftalmològica i promoció d'una cultura preventiva envers la salut ocular.

Un dels projectes principals se centra a oferir una cartera de serveis gratuïts a les persones que es troben en una situació de risc sociosanitari i d'exclusió social que inclou les visites, les possibles cirurgies i l'atenció d'emergència

Alguns dels col·lectius més vulnerables són aquelles persones sense targeta d'identificació sanitària (TIS) que no poden accedir a les consultes d'especialistes de la xarxa pública de salut i, d'altra banda, amb necessitats especials que requereixen una atenció i seguiment molt personalitzats (persones amb discapacitats intel·lectuals o en situació d'exclusió social i/o pobresa i persones sense llar).

De cara el 2022, la Fundació Ferreruela Sanfeliu reprendrà els tallers formatius en prevenció a les escoles, prioritzant les d'alta complexitat; també a les associacions i casals socials per a persones de la tercera edat i famílies amb pocs recursos, i als professionals de la salut.

Comentaris