El futur dels eixos comercials i les solucions digitals de brand experience centraran la 3a Setmana del Comerç

La demarcació de Lleida participa en la Setmna del Comerç
photo_camera La demarcació de Lleida participa en la Setmna del Comerç

Del 25 al 31 de març se celebra la tercera edició de la Setmana del Comerç, una iniciativa que impulsa la Generalitat, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM). Amb el comerç com a protagonista, aquesta iniciativa pretén ser el punt de trobada amb el sector comercial i on es combinaran espais d’intercanvi d’experiències, plataformes de reflexió, i  espais de foment d’idees amb un munt d’activitats arreu del territori que ajudaran a posar en valor el comerç i a reivindicar l’important paper que juga en l’economia catalana i en el model de país.

El tret de sortida de la Setmana del Comerç el donarà dilluns, 25 març, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, al Caixa Fòrum, i comptarà amb la conferència “Radical Retail” on el consultor i fundador d’Infonomia, Alfons Cornella explicarà la seva visió sobre el comerç.

Jornades Comerç Increïble

Les Jornades Comerç Increïble —sessions tècniques de debat i coneixement que se celebren en el marc de la Setmana del Comerç—  se centraran enguany en analitzar les noves eines de promoció dels eixos comercials, i en les oportunitats de les solucions tecnològiques pel comerç.

La sessió de 26 de març es dedicarà de forma monogràfica a analitzar i debatre el present i futur dels eixos comercials a Catalunya, i la futura llei de les Àrees de Promoció Econòmica i Urbana (APEUs), com a eina de foment i millora de la àrees comercials. Es comptarà amb la col·laboració de 3 experts europeus sobre la implantació del BID’s al Regne Unit i Alemanya.

La demarcació de Lleida participa en la Setmana del ComerçLa jornada del 27 de març se centrarà en “Vendre com sempre, però diferent! Com reinventem les botigues per vendre en un futur?”. De la mà de l’economista i “botigueròleg” Marcos Álvarez, s’ajudarà als assistents fer una diagnosi diferent dels seus negocis per planificar noves estratègies de venda per al futur. Alhora es debatrà sobre els nous perfils de consumidor, i de les noves competències que han de tenir els venedors.

Dijous, 28 de març, la sessió es dedicarà a com maximitzar les inversions en eines tecnològiques. Amb la participació de 3 experts en la matèria, la jornada s’orienta específicament als empresaris de comerç, serveis i moda i als professionals que gestionen aquest àmbit a les seves empreses.

Divendres, 29 de març, tindrà lloc el Retail Talks, un showroom per al comerç, on destacades empreses i entitats presentaran les seves solucions digitals en àmbits com la intel·ligència artificial, Big Data o neuromàrqueting. Amb l’aparença d’un “market place”, 16 empreses proveïdores exposaran in situ totes les solucions que ofereixen per a la generació de brand experience per al comerç detallista, amb contactes B2B amb els assistents.

Activitats de 3a Setmana del Comerç a Lleida i Val d’Aran

Entitats i associacions de comerciants de les comarques de Lleida i de la Val d’Aran se sumen una edició a la Setmana del Comerç amb un ampli programa d’activitats, amb una vintena d’iniciatives, que inclou des de jornades de reflexió i coneixement per a professionals fins a activitats lúdiques per a tots els públics.

A la comarca del Segrià, la Federació provincial d'Empresaris de Comerç de Lleida – FECOM ha previst un programa de sessions professionals per a botiguers i comerciants que tindran lloc a Lleida: el 25 de març, la sessió “Comerç físic vs Amazon. Experiència Empresarial. Perills i/o oportunitats”; el 26 de març “Com aplicar accions de responsabilitat social corporativa al nostre negoci” i una sessió de sinèrgies empresarials dels comerciants i agents comercials; el 27 de març, la sessió “La digitalització, objectiu de + Autònom”, el 28 de març, “Habilitats comunicatives. La importància d'una bona oratòria”; i el 29 de març “Visual merchandisisng, el poder de la imatge per atreure clients”. Així mateix, la FECOM organitzarà el 26 de març a Torrefarrera la sessió “Canvia la teva actitud, canvia la teva vida” i el 27 de març a Guissona, la sessió “Continguts òptims per a potenciar les nostres Xarxes Socials”. De la seva banda, l’Associació de Comerciants de La Bordeta (Lleida) organitza del 25 al 31 de març l’acció “Les teves compres et porten de creuer pel Mediterrani”, i al llarg d’aquest mes l’Eix Comercial de Lleida està duent a terme la iniciativa “Eix Comercial de Lleida 2.0”. A Alfarràs, l’Associació de Comerciants i Empresaris impulsa la campanya “Estrena la Primavera” una iniciativa de promoció del comerç local amb el sorteig de 100€ entre totes les compres que es facin del 20 al 30 de març.

A la Noguera, l’Associació de Comerciants de Balaguer 2021 (ACB 2021) presentarà el 29 de març la xerrada de “Lideratge i Bon funcionament a l'empresa “i un sopar de socis. Així mateix, del 25 al 31 de març l’entitat durà a terme l’acció “El comerç ACB suma punts”.

A les Garrigues, l’Agrupació de Comerciants de Les Borges Blanques durà a terme del 25 març al 4 d’abril la campanya “Aquesta primavera rasca i guanya comprant a les Borges”. Al Pla de l’Urgell, l’entitat Mollerussa Comercial, l’associació de Comerciants de Mollerussa ha programat el 29 de març a Golmès la Taula Rodona “model de comerç: present i futur”. A la Segarra, l’Associació de Comerç de Guissona impulsa del 25 al 29 de març la “Setmana del Comerç a Guissona”. A l’Urgell, l’entitat Foment Targarí-Foment Tàrrega organitza a la localitat el 26 de març la sessió “Cinc minuts d’observació per millorar la nostra botiga”.

A la comarca de l’Alt Urgell, la Unió de Botiguers de La Seu d'Urgell organitza el 27 de març l’acció “Targeta regal”.

Comentaris