Com es viurà el Dia Internacional de les Dones a la Segarra i les Garrigues

8M Dia Internacional de les Dones
photo_camera Els programes per commemorar el Dia Internacional de les Dones s'estenen més enllà del 8M.

Les comarques de les Garrigues i la Segarra han preparat un seguit d’activitats arreu de les seves localitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra el divendres 8 de març.

El Consell Comarcal de les Garrigues ha preparat, a través del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i de l'Oficina Jove de les Garrigues, un seguit d’activitats que tindran lloc els dies 5, 6 i 7 de març.

Així, tècniques del SIAD i de l'Oficina Jove instal·laran una taula informativa, durant l'estona del pati, als centres de secundària de les Borges Blanques, Institut Josep Vallverdú i Col·legi Mare de Déu de Montserrat, i la Granadella, Institut l’Olivera, per sensibilitzar els joves sobre la igualtat entre homes i dones.

Per conèixer les dones de la comarca que han fet història, el consell proposa l’activitat Retrat de dones garriguenques, on figuren dones com Raimunda Elias Marca, Agustina Saragossa i Domènech, Maria Lois López, Maria Recasens Gassió, entre altres. A més, el 5 de març es realitza un taller-tutoria amb els alumnes de 2n d'ESO de l’institut l’Olivera de la Granadella amb el títol Iguals vol dir =s.

Dimecres, 6 de març a les 18.30 hores, tindrà lloc la lectura del manifest institucional, per part de la tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones de les Garrigues, al Casal Cívic de les Borges Blanques. Tot seguit, les dones de la junta de l’Associació de Gent Gran Les Garrigues llegiran el poema 8 de març de Maria Mercè Marçal.

Després de les lectures es durà a terme el Taller d’Autodefensa per a dones, que s’organitza des del Casal Cívic de les Borges Blanques. El taller comptarà amb 6 sessions, els dimecres de 18.30 a 20.30 hores, del 6 de març al 10 d’abril.


Cartell Dia Internacional de les Dones Borges Blanques Garrigues

Per la seva banda, el Consell Comarcal de la Segarra ha preparat un programa que s’estendrà fins el 23 de març. El tret de sortida al programa es donarà el mateix 8 de març, amb una performance titulada Juntes som més fortes, que tindrà lloc a les 10.00 hores a la plaça Universitat de Cervera. Pel mateix dia, també s’ha organitzat una dinar de dones a les 14.30 hores al Centre Cívic Mestre Viaña de St. Guim de Freixenet, i una xerrada que porta per nom Com afecten les emocions a la salut de les dones a les 19.00 hores a la Sala Polivalent Biblioteca de Guissona. A les 19.00 hores, es realitzarà el recorregut històric per Cervera Tan importants com desconegudes, que reivindicarà i permetrà conèixer figures de dones rellevants en la història del municipi. El punt de sortida serà el Carrer Manel Ibarra.

L’endemà, dissabte 9 de març, al Parc arqueològic de Guissona tindrà lloc un tast de menges romanes i la visita guiada en el marc del programa La Iesso de les dones, a les 11.30 hores.

El 16 de març, el Casc antic de Guissona serà escenari de la ruta autoguiada Els carrers femenins, i l’última activitat del programa tindrà lloc el 23 de març a les 11.00 hores al Museu de Guissona, que permetrà conèixer els productes d’higiene i cosmètica que utilitzaven les romanes de l’antiga Iesso. Al llarg de tots aquests dies, des de Torrefeta i Florejacs s’impulsarà la campanya El paper de les dones a la societat a través de les xarxes socials.

Cervera. Performace i visita doc

Comentaris